Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Obama aicina starptautisko sabiedrību sadarboties, risināt problēmas

ASV prezidents Baraks Obama trešdien izmantoja savu pirmo uzrunu ANO Ģenerālajā asamblejā, lai mudinātu pastiprināt starptautisko sadarbību, kas nepieciešama kopīgo problēmu risināšanai. B.Obama uzsvēra, ka viņa vadītā valsts ir gatava uzņemties iniciatīvu, taču amerikāņiem nepieciešams citu valstu atbalsts.

B.Obama ar savu runu atvēris jaunu lappusi ASV un ANO attiecībās, jo viņa priekštecis Džordžs V.Bušs bija skeptiski noskaņots pret ANO, it sevišķi pēc tam, kad ANO atteicās atbalstīt viņa lēmumu iebrukt Irākā.

B.Obama pēc nākšanas pie varas nekavējoties centās uzlabot attiecības ar ANO, jo viņš apzinās, ka ASV neizdosies sasniegt savus mērķus bez starptautiskās sabiedrības atbalsta.

"Tie, kas mēdza kritizēt Ameriku par vienpusēju rīcību, tagad nevar stāvēt malā un gaidīt, lai Amerika vienatnē atrisina pasaules problēmas," uzsvēra B.Obama. Viens no viņa mērķiem ir nākotnē atbrīvot pasauli no atomieročiem. Viņam piekritis Lielbritānijas premjers Gordons Brauns, kurš apņēmies samazināt Lielbritānijas atomieroču arsenālu.

ANO tribīni savu uzskatu paušanai trešdien izmantoja arī vairāki pretrunīgi vērtēti līderi. Īpašu ievērību izpelnījās Lībijas vadonis Muammars Kadāfi, kurš pirmoreiz 40 gadu laikā pagodinājis Ģenerālo asambleju ar savu klātbūtni. M.Kadāfi uzstājās ar garu, juceklīgu runu, kurā nosodīja lielvalstis un aicināja atņemt tām veto tiesības ANO Drošības padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits