Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Obama: Irāna ir izvēlējusies izolāciju

Vašingtonai pastiprinot sankcijas pret Teherānu, ASV prezidents Baraks Obama pirmdien paziņojis, ka Irāna ir "izvēlējusies izolācijas ceļu".

"Kamēr Irāna ies pa šo bīstamo ceļu, Savienotās Valstis turpinās meklēt veidus, gan vienojoties ar partneriem, gan pašu spēkiem, lai izolētu un palielinātu spiedienu uz Irānas režīmu," teiks Obamas izdotajā paziņojumā.

Vašingtona ir piemērojusi jaunas sankcijas attiecībā uz Irānas enerģijas sektoru un brīdinājusi ASV uzņēmumus neslēgt darījumus ar Irānas bankām. Šīs sankcijas ir daļa no Rietumu centieniem palielināt spiedienu uz Teherānu.

"Es esmu skaidri darījis zināmu, ka Savienotās Valstis gatavojas sākt jaunu nodaļu [attiecībās] ar Irānas Islāma Republiku, piedāvājot irāņu valdībai skaidru izvēli," paziņoja Obama.

"Tā var izpildīt starptautiskās saistības un iegūt lielākas ekonomiskās un politiskās integrācijas (..) nestos labumus, vai tā var turpināt ignorēt savus pienākumus un saskarties ar arvien lielāku spiedienu un izolāciju," atzīmēja Obama. "Irāna ir izvēlējusies starptautiskās izolācijas ceļu," viņš piebilda.

Rietumvalstis apsūdz Islāma Republiku par mērķi slepeni radīt atomieročus. Teherāna šādas apsūdzības gan kategoriski noliedz un apgalvo, ka kodoltehnoloģijas vēlas izmantot miermīlīgiem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits