Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Obama mierina amerikāņus un aicina būt vienotiem

Amerikāņiem ir jābūt vienotiem, nevis jāiesaistās savstarpēji apvainojošā retorikā, paziņojis ASV prezidents Baraks Obama runā, kurā tika pieminēti nedēļas nogalē Arizonas štata Tūsonas pilsētā bruņotā uzbrukumā nogalinātie un ievainotie. Viņš arī pavēstīja, ka apšaudē cietusī kongresmene Gabriela Gifordsa pirmo reizi atvērusi acis.

Pēc traģiskā notikuma ASV izskanējušas diskusijas par ieroču drošības likumiem un garīgās veselības aprūpes kvalitāti. «Brīdī, kad mūsu sarunas ir kļuvušas tik polarizētas, brīdī, kad mēs visās pasaules nelaimēs vainojam tos, kuri domā citādi nekā mēs, ir svarīgi uz brīdi apstāties un pārliecināties, ka mēs viens ar otru runājam dziedējošā, nevis ievainojošā valodā,» uzrunājot 14 tūkstošus Arizonas Universitātē sanākušo, sacīja B. Obama. «Ieklausīsimies uzmanīgāk cits citā, būsim iejūtīgāki un atgādināsim sev, ka mūsu cerības un sapņi ir kopīgi.» Prezidents piebilda, ka ir neiespējami uzzināt, «kas varēja nepieļaut izdarītos šāvienus un kādas domas slēpās trakojošā vīrieša prātā».

B. Obama slavēja to cilvēku drosmi, kuri apturēja šāvēju, kamēr viņš pārlādēja ieroci. «Varonība ir mums visapkārt, tik daudzu mūsu līdzpilsoņu sirdīs, un tā gaida iespēju izpausties, līdzīgi kā tas notika sestdienas rītā,» Baltā nama saimnieka teikto citē BBC.

Brīdī, kad prezidents paziņoja, ka galvā sašautā G. Gifordsa ceturtdien pirmo reizi atvērusi acis, viņas vīrs astronauts Marks Kellijs aiz aizkustinājuma sadevās rokās ar ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu un iekšzemes drošības ministri Džanetu Napolitāno. «Gabija atvēra acis. Viņa zina, ka mēs esam šeit. Viņa zina, ka mēs viņu mīlam,» teica B. Obama. «Viņa zina, ka mēs būsim kopā ar viņu neapšaubāmi sarežģītajā ceļā.»

Prezidents arī pauda cerību, ka ASV piepildīs nošautās meitenītes Kristīnas Teilores Grīnas cerības. «Es vēlos, lai mūsu demokrātija būtu tik laba, kādu viņa to iztēlojās,» sacīja O. Obama, pieminot meiteni, kas nākusi pasaulē amerikāņiem traģiskajā 2001. gada 11. septembrī un jau deviņu gadu vecumā izrādīja interesi pa politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits