Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Obama mīkstina sankcijas pret komunistisko Kubu

ASV prezidents Baraks Obama nolēmis mīkstināt sankcijas pret Kubu, apliecinot savu nodomu uzlabot attiecības ar šo valsti, kas jau gadu desmitiem tiek uzskatīta par ASV ienaidnieci. B.Obama paudis cerību, ka ASV labās gribas žests varētu pamudināt komunistisko Kubas režīmu pavērt ceļu demokrātiskām reformām.

Saskaņā ar B.Obamas lēmumu atcelti ierobežojumi, kas apgrūtināja ASV trimdas kubiešu kopienas kontaktus ar radiniekiem Kubā. ASV valdība līdz šim stingri noteica, cik bieži ASV kubieši drīkst apmeklēt Kubu un cik daudz naudas drīkst nosūtīt radiniekiem Kubā.

B.Obamas lēmums arīdzan devis iespēju ASV telekomunikāciju uzņēmumiem veidot sakaru līnijas ar Kubu. Iespējams, jau drīzumā ASV un Kubu savienos arī tiešā aviosatiksme. ASV amatpersonas gan uzsver, ka sankciju mīkstināšana vēl nenozīmē 1962.gadā ieviestā tirdzniecības embargo atcelšanu. Tam būs nepieciešamas lielākas pārmaiņas Kubā. "Obama var darīt, ko vien vēlas, bet problēmas ir šeit. Cilvēki negrib strādāt par četriem dolāriem nedēļā, pat ja viņi varēs saņemt vairāk naudas no radiniekiem," aģentūrai AP stāsta kubietis Hosē Pilars Ramoss. Vidējā alga Kubā ir ap 20 dolāru (10 latu) mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits