Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Obama noraida FIB veltīto kritiku Bostonas teroraktu lietā

ASV prezidents Baraks Obama otrdien aizstāvēja Federālo izmeklēšanas biroju (FIB), kas pēc teroraktiem Bostonā izpelnījies asu kritiku.

Lai gan kopš 15.aprīļa sprādzieniem, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki un vairāk nekā 264 tika ievainoti, FIB veltīts ne mazums pārmetumu, ka tiesībsargājošās iestādes būtu varējušas novērst šo uzbrukumu, Obama otrdien uzsvēra, ka ASV drošības dienesti darījuši visu, kas bija to spēkos, saskaroties ar "pašradikalizētu personu" radītajiem draudiem.

"Balstoties uz līdzšinējo informāciju, kas bijusi manā rīcībā, uzskatu, ka FIB izpildīja savus pienākumus, Iekšzemes drošības ministrija darīja to, kas tai bija jādara. Taču tas nav viegli," skaidroja Baltā nama saimnieks, norādot, ka ar Krieviju teroraktu izmeklēšanā radusies laba sadarbība.

Jāatgādina, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars tās pašas dienas vakarā tika aizturēts un šobrīd ārstējas cietuma slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits