Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Obamam izkristalizējušies galvenie kandidāti svarīgiem posteņiem viņa administrācijā

ASV masu mediji piektdien pastiprinājuši pagājušājā nedēļā izplatītās baumas, ka jaunievēlētais Amerikas prezidents Baraks Obama par savu valsts sekretāru jeb ārlietu ministru varētu izvēlēties Hilariju Klintoni. Savukārt uz B.Obamas padomnieka amatu drošības jautājumos pretendents numur viens ir atvaļinātais ASV jūras spēku ģenerālis Džeimss Džounss. 

Tiek minēts, ka H.Klintone tiks nosaukta par ASV galveno diplomātu, tomēr B.Obama neplāno nosaukt savu ārpolitikas komandu ātrāk kā pēc 27.novembra, kad valstī tiek svinēta Pateicības diena.

H.Klintone pietuvojusies šim amatam pēc tam, kad viņas vīrs, bijušais ASV prezidents Bils Klintons, solīja ļaut veikt ētiskas dabas pārbaudes viņa nākotnes biznesa un labdarības aktivitātēm.

B.Obamas komandai bija aizdomas, ka dažas bijušā prezidenta globālās aktivitātes kā filantropija un publiskās runas, par kurām viņš saņēma atlīdzību varētu nostādīt viņa sievu interešu konflikta priekšā, ja viņa kļūtu par valsts sekretāri, raksta Reuters.

Bijušais NATO augsta ranga komandieris Dž.Džounss kļuvis par B.Obamas favorītu uz prezidenta padomnieka amatu drošības jautājumos savas vairāk kā četrdesmit gadus ilgās militārās pieredzes dēļ. Viņam lielu cieņu izrāda gan Demokrātu, gan Republikaņu partija, lai gan Dž.Džounss sevi nav pieskaitījis pie kādas konkrētas partijas atbalstītājiem. Viņš pazīstams arī kā dedzīgs pašreizējā ASV prezidenta Džordža V.Buša administrācijas kritiķis Irākas kara jautājumos.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits