Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Obamas partija zaudē svarīgu pārsvaru pār republikāņiem Senātā

ASV Masačūsetsas štatu Senātā turpmāk pārstāvēs republikānis Skots Brauns, kuram otrdien notikušajās vēlēšanās izdevās apsteigt demokrātu pārstāvi Martu Koukliju.

Dati, kas iegūti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas, liecina, ka par Braunu nobalsojuši 52% vēlētāju, bet par Koukliju - 47%.

"Šovakar ir runājusi Masačūsetsas neatkarīgā balss," pēc uzvaras paziņoja Brauns. Turpretī demokrātu pārstāve atzina, ka vēlēšanu iznākums viņai ir "sirds plosošs". "Taču es zinu, ka es rīt celšos un turpināšu cīņu," atbalstītājiem Bostonā solīja Kouklija.

Tomēr analītiķi uzskata, ka lielākais zaudētājs ir ASV prezidents Baraks Obama, jo, Braunam kļūstot par senatoru, demokrātiem Senātā vairs nebūs līdzšinējais 60 vietu vairākums, kas Obamas partijai palīdzējis tikt galā ar republikāņu opozīciju vērienīgajam veselības aprūpes reformas plānam.

Brauns, kurš Senātā ieņems mūžībā aizgājušā demokrātu senatora Edvarda Kenedija vietu, jau solījis balsot pret pretrunīgi vērtēto reformu.

"Es domāju, ka ir pamats uzskatīt, ka veselības aprūpei varētu būt beigas," pārliecināts demokrātu kongresmenis Antonijs Vainers.

Lai gan Baltais nams atzina, ka Obama par vēlēšanu iznākumu ir nepatīkami pārsteigts, viņa pārstāvji noliedz iepriekš izskanējušo uzskatu, ka balsojums būtībā bija referendums par prezidenta izvēlēto kursu.

Prezidenta pārstāvji arī neuzskata, ka demokrātu zaudējums būtu interpretējams kā balsojums pret Obamas virzīto veselības aprūpes sistēmas reformu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits