Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta ar FOTO: ASV piemin 11.septembri

ASV sākušies piemiņas pasākumi 11.septembra teroraktu atcerei, kas nogalināja gandrīz trīstūkstoš cilvēkus. Ņujorkā pie kādreizējās Dvīņu torņu atrašanās vietas bojāgājušo radinieki nolasa upuru vārdus, un arī citviet ASV un pārējā pasaulē tūkstošiem cietušo tuvinieku piemin vienu no pasaules vēstures traģiskākajiem teroraktiem.

Vēlāk viņiem pievienosies arī ASV prezidents Džordžs V.Bušs un abi viņa potenciālie pēcteči. Turklāt Džons Makeins un Baraks Obama vakar vienojās pārtraukt savstarpējo kritiku un pēcpusdienā kopā apmeklēja teroristu sagrautajos Dvīņu torņos bojāgājušajiem veltīto memoriālu, ziņo _BBC_. «Mēs aizmirsīsim politiku un sanāksim kopā, lai atjaunotu tālaika vienotību, lai godinātu ikviena mirušā amerikāņa piemiņa un lai skumtu kopā ar tuviniekus zaudējušajiem radiem un draugiem,» teikts abu prezidenta kandidātu izplatītajā paziņojumā.

Vairāki pasākumu dalībnieki gan norādīja, ka varētu būt pienācis laiks atteikties no plašiem piemiņas pasākumiem. «Iespējams, mēs esam pārāk ilgi uzturējuši šīs atmiņas pie dzīvības. Cik bieži ir jāatplēš brūces?» AP reportierim retoriski jautāja Čārlzs Vulfs, kurš zaudēja sievu teroristu uzbrukumā Pasaules Tirdzniecības centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits