Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - ASV banku atveseļošanai atvēlēs 1,5 triljonus, Senāts atbalsta Obamas plānu

ASV finanšu ministrs Timotijs Geitners otrdien nācis klajā ar visaptverošu banku sistēmas atveseļošanas plānu 1,5 triljonu ASV dolāru apmērā, vēsta BBC. Plāns paredz Federālo rezervju bankas rīcībā esošajai aizdevuma programmai atvēlēt 1 triljonu dolāru līdz šim plānoto 200 miljardu vietā. Tiks arī radīts privātās-publiskās partnerības investīciju fonds 500 miljardu vērtībā, kam būs jāpārņem banku tā saucamie toksiskie aktīvi.

T.Geitners paziņojis, ka ir "traumētas kritiskas mūsu finanšu sistēmas daļas" un ir jāmaina bīstamā dinamika, kad finanšu sistēma pretojas atveseļošanai. Plānots, ka jaunais banku sistēmas atveseļošanas plāns atkausēs kredītu tirgu, nostiprinās bankas un nodrošinās kritiski nepieciešamo palīdzību mājokļu īpašniekiem un mazajiem uzņēmumiem. Īstenojot šo plānu, ASV finanšu ministrs solījis stingrākus caurskatāmības un atbildības standartus bankām.

Vienlaikus ASV Senāts apstiprinājis prezidenta Baraka Obamas plānu ekonomikas atveseļošanai 838 miljardu dolāru apmērā. Demokrātu kontrolētais Senāts apstiprināja plānu ar 61 balsi pret 37, un to atbalstīja tikai daži republikāņi. Vēl kongresmeņiem priekšā ir sarunas, lai vienotos par plāna galīgo versiju, jo Senāta otrdien apstiprinātais plāns atšķiras no Pārstāvju palātas pirms gandrīz divām nedēļām atbalstītās versijas. B.Obama vēlas galīgo variantu apstiprināt 16.februārī. Ar šo plānu B.Obama ieplānojis radīt līdz četriem miljoniem darbavietu un atdzīvināt ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

T.Geitnera runu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits