Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Papildināta: tropiskā vētra Airīna turpina zaudēt spēku, upuru skaits ASV sasniedz 21

Tropiskā vētra "Airīna" (Irene) svētdienas vakarā turpināja zaudēt spēku un reducējās par ciklonu, , paziņoja ASV Nacionālais orkānu centrs Floridas štata Maiami pilsētā. Savukārt vētrā bojā gājušo skaits ASV ir pieaudzis līdz vismaz 21 cilvēkam, bet nodarīto zaudējumu apmērs varētu būt aptuveni 7 miljardi ASV dolāru. vēsta BBC.

Ar "Airīnu" saistītos negadījumos ir gājuši bojā seši cilvēki Ziemeļkarolīnas štatā, četri Virdžīnijā, četri Pensilvānijā, vismaz trīs Ņujorkā un pa vienam Konektikutā, Floridā un Mērilendā. Pirms ierašanās ASV "Airīna" izraidīja vismaz piecu cilvēku nāvi Karību jūras valstīs un atkarīgajās teritorijās, tai skaitā vienu nāves gadījumu Puertoriko.

"Airīnas" vēju stiprums ir samazinājies līdz 24 metriem sekundē, tāpēc tā vairs neatbilst tropiskās vētras statusam.

"Airīna" reducējās par ciklonu neilgi pēc tam, kad tā no ASV sasniedza Kanādu. Vētra ASV ziemeļaustrumos bija pārtraukusi elektroapgādi miljoniem cilvēku, izraisījusi plūdus un likusi simtiem tūkstošu cilvēku pamest mājas, tomēr tās nodarītie postījumi Ņujorkā bija mazāki par gaidītajiem.

Trīs lielākās Ņujorkas un tās apkaimes lidostas - Ņujorkas starptautiskā Džona Kenedija lidosta, Lagardijas lidosta un Ņuarkas lidosta, kas sestdien tika slēgtas pirms orkāna "Airīna" ierašanās, pirmdienas rītā atsāks darbu, paziņoja ASV Federālā aviācijas pārvalde. Darbu pirmdien turpinās arī Ņujorkas birža Volstrītā, kas bija viens no "Airīnas" visvairāk apdraudētajiem Ņujorkas rajoniem.

"Airīna" svētdien no orkāna reducējās par tropisko vētru un no ASV devās Kanādas virzienā. Orkāna centrs sestdien sasniedza ASV Atlantijas okeāna piekrasti Ziemeļkarolīnas štatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits