Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc brīdinājuma par iespējamiem draudiem ap Kapitoliju pastiprināta drošība

Ceturtdien ap ASV Kapitoliju Vašingtonā pastiprināti drošības pasākumi sakarā ar policijas trešdien brīdinājumu par potenciāliem draudiem no sazvērestības teorijas QAnon atbalstītāju puses.

Pārstāvju palāta atcēla savu ceturtdien sesiju un likumdevēji tika aicināti neapmeklēt Kapitoliju. Senāts darbu turpina un daudzi cilvēki ceturtdien strādā Kapitolija kompleksā.

Kapitolijā un ap to atrodas Nacionālās gvardes karavīri, drošība pastiprināta ar augstiem žogiem ar dzeloņdrātīm augšpusē.

Pusdienlaikā Kapitolija apkaime bija klusa un nebija nekādu pazīmju par protestētājiem.

Varasiestādes brīdinājušas, ka vardarbīgi grupējumi un QAnon atbalstītāji apsprieduši plānu iebrukt Kapitolijā 4.martā vai ap šo datumu.

QAnon atbalstītāji uzskata, ka Tramps atgriezīsies pie varas 4.martā, kas bija prezidenta inaugurācijas diena līdz 1933.gadam, kad inaugurācija tika pārcelta uz 20.janvāri.

Vēl šonedēļ policija informēja Kongresa locekļus, ka nekas neliecina, ka grupējumi plānotu doties uz Vašingtonu protestēt vai iesaistīties vardarbībā.

6.janvārī, kad Kongress balsoja par Džo Baidena vēlēšanu uzvaras apstiprināšanu, Kapitolijā iebruka tūkstošiem toreizējā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju. Nekārtībās tika bojāta Kapitolija ēka un dzīvību zaudēja pieci cilvēki, tostarp policists.

Saistībā ar nekārtībām apsūdzības līdz šim izvirzītas aptuveni 300 cilvēkiem.

Lielākās tehnoloģiju kompānijas, tostarp, Facebook un Twitter ir slēgušas tūkstošiem kontu, kuros popularizēti 6.janvāra notikumi Kapitolijā, līdz ar to sazvērestības teoriju piekritējiem kļuvis grūtāk organizēt masu pulcēšanos.

Pēc nekārtībām Twitter bloķēja vairāk nekā 70 000 kontu, bet Facebook un Instagram dzēsa ierakstus, kuros minēta frāze "stop the steal, kas tika izmantota Trampa atbalstītāju mobilizēšanai janvārī.

Tika nobloķēts arī sociālais tīkls Parler, ko iecienījuši konservatīvā un labējā spārna amerikāņi un kas sevi pozicionējis kā alternatīvu Twitter bez cenzūras ierobežojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits