Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc slaktiņa Floridā veikalu ķēde pārtrauks triecienšauteņu tirdzniecību

Dick's Sporting Goods - veikalu ķēde ar vairāk nekā 600 veikaliem - paziņojusi, ka atbalsta "veselajā saprātā balstītu ieroču reformu" un pārtrauks pārdot triecienšautenes raksta BBC. Tieši ar šī tipa šaujamieroci - triecienšauteni AR-15 - Mārdžorijas Stounmenas Duglasas vārdā nosauktajā skolā Floridā 19 gadus vecais Nikolass Kruss noslepkavoja 17 cilvēkus, sarīkojot asiņaināko apšaudi skolās ASV kopš slepkavošanas Sendijas Hukas pamatskolā 2012. gadā.

Jāatgādina, ka pēc apšaudes Floridā gan skolēni, gan mācībspēki, gan upuru tuvinieki vērsušies pie likumdevējiem, mudinot ieviest stingrākus ieroču aprites likumus, kā arī aicināja politiķus un organizācijas saraut saites ar ietekmīgo ieroču nozares lobiju Nacionālo šaujamieroču asociāciju.

"Izjūtam lielu cieņu un apbrīnu pret tiem skolēniem, kas spēj pašorganizēties un panākt, ka viņu balsis tiek sadzirdētas. Nācija jūs ir sadzirdējusi, mēs jūs esam sadzirdējuši," paziņojumā norādījusi veikala vadība.

Dick's Sporting Goods apņēmusies no savu veikalu plauktiem pavisam izņemt triecienšautenes. Jāatzīmē, ka tas tika izdarīts jau pēc apšaudes Sendijas Hukas pamatskolā, tomēr 35 meitasuzņēmuma pārvaldīti veikali tomēr turpināja pārdot šī tipa ieročus. Tāpat veikalu ķēde savos veikalos vairs nepārdos lielas ietilpības magazīnas un nepārdos ieročus par 21 gadu jaunākām personām.

Veikalu ķēde paziņoja, ka iestājas par ASV konstitūcijā atrunātajām tiesībām pilsoņiem turēt ieročus, taču uzsvēra, ka "ar šaujamieročiem saistīta vardarbība ir kļuvusi epidēmiska un prasa pārāk daudzu cilvēku dzīvības".

Jāatgādina, ka šobrīd tiek izvērtēta arī bruņotā skolas kārtībnieka Skota Pītersona rīcība, kurš apšaudes laikā bijis pie minētās ēkas, bet vairākas minūtes vilcinājies un nav devies iekšā, kamēr Nikolass Kruss slepkavojis cilvēkus.

 

Top komentāri

Kārlis
K
Visi brīvas ieroču tirdzniecības aizstāvji atrunājas ka tie nepieciešami aizstāvībai, lai nosargātu sevi, savus radiniekus, īpašumu. Bet tam pilnīgi pietiek ar pistolēm, revolveriem. Kādas tur nahren triecienšautenes, automāti kuri radīti masveida slaktiņam, karam ? Ar neautomātiskiem ieročiem nav iespējams veikt masu slaktiņu, ja vien neesi sporta meistars šaušanā.
pa
p
Policija ingnorē desmitiem sūdzību par šo plānprātiņu, šaušanas laikā mierīgi gaida pie skolas durvīm, un nevienam skolā nav ieroča, lai aisargātu bērnus... bet vainīgi ir cilvēki, kas grib aizsargāt savu ģimeni. Sapratu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits