Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pētījums: ASV strauji pieaug Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāju pirktspēja

ASV no visām etniskajām grupām vislielākā pirktspēja ir Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotājiem, kas kopā ņemti drīz veidos pasaules devīto lielāko ekonomiku, ceturtdien paziņojusi starptautiskās tirgus pētījumu kompānijas Nielsen viceprezidente Monika Gila.

"Savienotajās Valstīs dzīvojošo Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāju pirktspēja ievērojami pārsniedz citu etnisko grupu [pirktspēju]," norādīja Gila. Pašreiz ASV dzīvo 52 miljoni Latīņamerikas izcelsmes cilvēku, kas veido aptuveni 16,7% no valsts kopējā iedzīvotāju skaita.

Nielsen pētījuma rezultāti apliecina, ka Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāji iepērkas retāk nekā pārējie amerikāņi, bet tērē lielākas naudas summas. "Ikvienai kompānijai, kas vēlas attīstīties un augt Savienotajās Valstīs, ir jāpiesaista Latīņamerikas izcelsmes patērētāji. Tā ir nepieciešamība," norādīja Gila. "Ar vai bez imigrācijas, Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāji ir straujāk augošā kopiena valstī un ne tikai ASV dienvidu štatos, bet Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāju kopienas ir arī Aiovā, Oregonā, Minesotā un Vašingtonā," viņa piebilda.

Nielsen pētījumā arī secināts, ka, neskatoties uz angļu valodas zināšanām, Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāji dod priekšroku medijiem spāņu valodā un 51% priekšroku dod reklāmām spāņu valodā. Tas liecina, ka jaunā paaudze attālinās no sākotnējām ASV augušajām Latīņamerikas izcelsmes iedzīvotāju paaudzēm, kas savu vecāku valodu saistīja ar diskrimināciju. "Latīņamerikāņi vairs nav tikai daļa no ekonomikas segmenta, bet ievērojams spēlētājs visos amerikāņu dzīves aspektos," secināts pētījumā.

Nielsen pētījuma secinājumi saskan ar ASV Tautas skaitīšanas biroja ceturtdien publiskotajiem datiem, kas liecina, ka ASV jaundzimušo bērnu vidū baltie mazuļi vairs neveido vairākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits