Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pompeo aicina ASV boikotēt Pekinas ziemas olimpiskās spēles

Bijušais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo piektdien atbalstīja aicinājumus ASV boikotēt 2022.gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā un sacīja, ka Ķīnas "nejaukās" darbības to padara nepiemērotu šī pasākuma rīkošanai.

Pompeo, kurš Donalda Trampa administrācijā bija ass Pekinas kritiķis, sacīja, ka šī administrācija savos pēdējos mēnešos mēģināja pārliecināt Starptautisko olimpisko komiteju par 2022.gada ziemas olimpisko spēļu pārcelšanu citur.

"Es ceru, ka mūsu atlētiem būs iespēja piedalīties šajās olimpiskajās spēlēs. Viņi to ir pelnījuši," Pompeo paziņoja konservatīvajam radio programmu vadītājam Hjū Hjūitam.

"Tomēr, galu galā, mēs nevaram ļaut amerikāņu atlētiem ceļot uz Pekinu un atalgot Ķīnas Komunistisko partiju, kamēr tā dara visas nejaukās darbības, kurās tā iesaistījusies," sacīja Pompeo.

"Olimpiskās spēles ir brīvības un atlētiska talanta izpausme. Rīkot tās Pekinā ir pilnīgi nepiemēroti."  

Boikotēt ziemas olimpiskās spēles Pekinā ir aicinājuši vairāki ASV republikāņu politiķi, tai skaitā bjusī ASV vēstniece ANO Nikija Heilija. 

Daži no viņiem saistījuši šo boikotu ar Ķīnas represijām pret uiguriem, kuras Pompeo sava amata pēdējā dienā pasludināja par genocīdu. Jaunais ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ir piekritis šim novērtējumam, bet prezidenta Džo Baidena administrācija nav paudusi nostāju šāda boikota jautājumā.  

Ķīna ir nosodījusi aicinājumus uz boikotu un noliegusi, ka tā īstenotu genocīdu pret uiguriem.

66 valstis pēc ASV iniciatīvas 1980.gadā boikotēja Maskavas olimpiskās spēles, šādi reaģējot uz Padomju Savienības iebrukumu Afganistānā. 14 Austrumu bloka valstis uz to atbildēja, 1984.gadā boikotējot Losandželosas olimpiskās spēles. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits