Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pompeo: Eiropa nav atsaucīga situācijā ap Irānas ģenerāļa nogalināšanu

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo piektdien atzina, ka Savienoto Valstu Eiropas sabiedrotie situācijā ap Irānas ģenerāļa nogalināšanu ASV dronu triecienā Irākā nav bijuši "tik atsaucīgi", kā viņš to cerējis.

Pompeo zvanījis līderiem daudzviet pasaulē, lai diskutētu par uzbrukumu, kas izpelnījies ASV prezidenta Donalda Trampa republikāņu un ASV tuvākā sabiedrotā Izraēlas uzslavas, bet citviet izsaucis asus brīdinājumus, ka šis uzbrukums izraisīs spriedzes eskalāciju reģionā.

"Es pēdējo pusotru divas dienas pavadīju, runājot ar partneriem šajā reģionā, daloties ar viņiem informācijā par to, kāpēc mēs to darām, cenšoties gūt viņu atbalstu. Viņi visi bija fantastiski," intervijā telekanālam Fox News sacīja Pompeo.

"Un tad sarunas ar mūsu partneriem citviet nebija gluži tik labas. Atklāti sakot, eiropieši nebija tik atsaucīgi, kā es biju cerējis," atzina ASV valsts sekretārs.

Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani, kurš piektdien gāja bojā raķešu uzbrukumā Bagdādes lidostai, tika nogalināts pēc ASV prezidenta Donalda Trampa norādījuma, apliecinājusi ASV Aizsardzības ministrija.

Irāna ir draudējusi atriebties par  Sulejmani nāvi.

Top komentāri

ļuļa
ļ
vai nevarētu tā būt, ka eiropieši vēl atceras melus par irākas ķimiskajiem ieročiem, kas pēc amerikāņu izlūkdienesta ziņām bija pilnīgi droši pierādīti?
Ekharts
E
Eiropa nevēlas būt kopā ar prastiem ASV bandītiem..
ha, ha
h
Kas nepatīk Putinam, nepatīk arī eiroliberastiem. Un otrādi. Starp citu, mūsu ārpolitiku un aizsardzības sfēru koordinatori ļoti labi saprot Trampa politikas pareizību, kas parādās dažā labā publiskā izteikumā, bet viņi jau nevar atklāti nostāties pret Briselē augstos krēslos iesēdinātajiem Sorosa aģentiem, kuri gatavo mums vēl vienu sociālisma murgu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits