Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Prese: Obama izvēlējies savas priekšvēlēšanu kampaņas galvenās tēmas

ASV prezidents Baraks Obama, uzstājoties Kanzasas štatā, paziņoja, ka aizvien pieaugošā nevienlīdzība starp amerikāņu ienākumiem apdraud valsts vidusšķiru, vēsta The New York Times. Kā uzskata Savienoto Valstu preses izdevumi, cīņu pret tālāku sociālo noslāņotību un vidusšķiras aizsargāšanu B. Obama izvēlējies par savas prezidenta vēlēšanu kampaņas galvenajām tēmām.

ASV prezidents savā runā uzsvēra, ka šobrīd izšķiras jautājums par to, vai ASV būs valsts, kuras iedzīvotāji spēs nopelnīt pietiekami līdzekļu, lai nodrošinātu savu ģimeņu iztiku, izveidotu pieticīgus ietaupījumus, iegādātos mājas un nodrošinātu sevi pēc aiziešanas pensijā.

Kā uzsver The Washington Post, savu runu B. Obama teica nelielajā Osavatomas (Osawatomie) pilsētiņā, kur 1910. gadā ASV eksprezidents Teodors Rūzvelts uzstājās ar savu slaveno runu par valsts lomu. T. Rūzvelts, piemēram, paziņoja, kas tikai spēcīga centrāla valdība var pasargāt vienkāršos amerikāņus no lielā biznesa alkatības.

Politiķi, kuri pretendē uz izvirzīšanu par prezidenta amata kandidātiem no Republikāņu partijas, savukārt ir paziņojuši par apņemšanos samazināt federālās valdības pilnvaras.

Atbilstoši ASV Kongresa Budžeta pārvaldes datiem, viens procents ASV bagātāko iedzīvotāju pēdējos 30 gados ir vairāk nkā divkāršojis savu daļu nacionālajos ienākumos. Tā pieaugusi no 8 līdz 17 procentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits