Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sievietei par Korejas karā kritušo brāli piešķir kompensāciju, ekvivalentu četriem ASV dolāriem

Dienvidkorejas valdība sievietei, kura 1950.-1953. gadu Korejas kara laikā zaudēja brāli, nolēmusi piešķirt naudas kompensāciju, kas ekvivalenta četriem ASV dolāriem, vēsta portāls Lenta.ru, atsaucoties uz aģentūru AFP. Šo lēmumu jau apstrīdējusi valsts civiltiestiesību komisija, kas nodēvēja to par netaisnīgu un pieprasīja izmaksājamās summas pārskatīšanu. 

63 gadus vecā sieviete par sava brāļa nāvi uzzināja 2008. gadā no kaimiņa. Līdz tam viņa pat nezināja par brāļa, kurš gāja bojā kara laikā 1950. gadā, kad pašai sievietei bija tikai divi gadi, esamību, precizē Reuters, atsaucoties uz vietējiem plašsaziņas līdzekļiem.

Pēc tam sieviete pieprasīja no Kara veterānu lietu ministrijas likumā paredzēto kompensāciju par radinieka nāvi kara darbības laikā. Ministrija sākotnēji atsacīja izmaksāt kompensāciju, motivējot savu lēmumu ar to, ka, saskaņā ar likumiem, radinieki var pieprasīt kompensāciju tikai piecu gadu laika pēc karavīra nāves brīža.

Tad sieviete ministriju iesūdzēja tiesā, kā rezultātā ierēdņi piekrita izmaksāt kompensāciju piecu tūkstošu vonu apmērā, kas ir ekvivalents 4,35 ASV dolāriem. Šāda apmēra kompensācija pienācās bojā gājušo karavīru tuviniekiem pirms sešdesmit gadiem.

Pretdarbības korupcijai un civiltiesību aizsardzības komisijas, kura kontrolē Dienvidkorejas izpildvaras institūciju darbību, pārstāvis nosauca tik mazu kompensāciju par karavīra, kas gājis bojā, aizstāvot dzimteni, dzīvību par pilnība nesaprotamu. Viņaprāt, ministrijai vajadzēja ņemt vērā pēdējo sešdesmit gadu inflāciju. Tādā gadījumā izmaksas summa būtu ievērojami lielāka –760 tūkstoši vonu vai 662 ASV dolāri.

Tagad ministrijai ir jāpārskata savs lēmums. Paši ierēdņi, kā vēsta Reuters, paziņoja, ka nosakot kompensācijas summu bijuši spiesti vadīties pēc novecojuša likuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits