Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sīrijā pūlis uzbrucis ASV vēstniecībai

Satrakots pūlis pirmdien uzbrucis ASV vēstniecībai Damaskā, aģentūrai AFP pavēstīja avots vēstniecībā.

"Šodien pūlis uzbruka ASV vēstniecībai," sacīja avots, piebilstot, ka neviens no vēstniecības personāla nav cietis, lai gan Sīrijas varasiestāžu reakcija bijusi novēlota.

Vēstniecības ēkai nodarīti postījumi, un tad saniknotais pūlis devies uz vēstnieka rezidenci.

"Sīrijas valdība apliecinājusi, ka nodrošinās mums Vīnes konvencijā noteikto aizsardzību, un mēs arī to sagaidām," atklāj avots.

Viņaprāt, uz nemieriem musinājis kāds televīzijas kanāls, uz kuru liela ietekme ir valdošajam režīmam.

Uzbrukums noticis četras dienas pēc Damaskas asi kritizētās Savienoto Valstu vēstnieka Roberta Forda vizītes Sīrijas vidienes pilsētā Hamā, kur notiek plašas demonstrācijas pret Sīrijas prezidenta Bašara Asada varu.

Kā ziņots, iepriekš Sīrijas valdība kritizēja ASV vēstnieku par protestu kurināšanu un tikšanos ar "sabotieriem", secinot, ka šāda vizīte "pierāda Amerikas Savienoto Valstu iesaistīšanos notiekošajā un mēģinājumus palielināt spriedzi, kas kaitē Sīrijas drošībai un stabilitātei".

Kopš 1982.gada Hama opozīcijas kustībai ir kļuvusi par simbolisku pilsētu. Togad, Musulmaņu brālībai saceļoties pret pašreizējā prezidenta tēvu Hafezu Asadu, Hamā tika nogalināti ap 20 000 cilvēku.

Aizvadītajā nedēļā Vašingtona bija izsaukusi Sīrijas vēstnieku Imadu Mustafu saistībā ar informāciju, ka vēstniecības darbinieki filmējuši un fotografējuši ASV notiekošos protestus pret nemieru apspiešanu Sīrijā.

Svētdien Sīrija paziņoja, ka aizsāk "nācijas dialogu", nosaucot to par "soli daudzpartiju demokrātijas virzienā" pēc partijas "Baath" gandrīz pussimts gadu ilgas atrašanās pie varas, bet opozīcija šo dialogu boikotējusi, protestējot pret nemieru apspiešanu, kas jau prasījusi lielus upurus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits