Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Somālijas islāmisti piedāvā kamieļus par Obamas atrašanu

Somālijas islāmistu grupējums Shebab sestdien izsmējis ASV piedāvāto 33 miljonus dolāru lielo atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert tā līderus, paziņojot, ka piešķirs desmit kamieļus ikvienam, kas palīdzēs atrast ASV prezidentu Baraku Obamu.

ASV Valsts departaments ceturtdien izsludināja kopumā 33 miljonus dolāru lielu atlīdzību par Shebab vadoņiem, no kuriem lielākā - septiņi miljoni - piesolīta par grupējuma vadoni Ahmedu Abdi av Mohamedu.

"Es varu jums apliecināt, ka šādas lietas mūs nekad neatturēs no mūsu svētā kara turpināšanas pret viņiem," paziņoja viens no Shebab līderiem Fuads Mohameds Halafs. "Nav nekā jauna faktā, ka neticīgie maksā, lai tiktu nogalināti musulmaņu līderi. Viņi jau to izdarīja, piedāvājot kamieļus par pravieša Muhameda galvu, un dolārs ir mūsdienu kamielis."

Viņš piebilda: "Ikviens, kas informēs mudžahedīnu karotājus par vietu, kur var atrast Obamu, dabūs desmit kamieļus, bet par Klintoni mēs piedāvāsim desmit gaiļus un desmit vistas."

Valsts departaments, piedāvājot atlīdzību par septiņiem Shebab līderiem, paziņoja, ka "grupējums ir atbildīgs par tūkstošiem somāļu civiliedzīvotāju, somāļu miera aktīvistu, starptautisko palīdzības darbinieku, žurnālistu un Āfrikas Savienības miera uzturētāju nogalināšanu".

Shebab joprojām kontrolē lielas Somālijas dienvidu teritorijas, taču Āfrikas Savienības, valdības un Etiopijas spēki pēdējos mēnešos no islāmistiem atkarojuši vairākas svarīgas bāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits