Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Starp Mišelas Obamas senčiem atradies īru izcelsmes vergturis no Džordžijas štata

ASV prezidenta Baraka Obamas dzīvesbiedres Mišelas senču sarakstā atrasts vergturis Endrjū Šīldss (Andrew Shields), kurš, domājams, XVIII gadsimtā ieradies Ziemeļamerikā no Īrijas. Par to, kā vēsta Belfast Telegraph, teikts laikraksta The New York Times žurnālistes Reičelas Svornas (Rachel L Swarns)  grāmatā Amerikāņu gobelēns: Mišelas Obamas melno un balto jauktās rases priekšteču vēsture (American Tapestry: The Story of the Black, White and Multiracial Ancestors of Michelle Obama).

No kurienes precīzi Ziemeļamerikā ieradies E. Šīldss, līdz galam nav skaidrs, tomēr visticamāk šķiet, ka viņš varētu būt dzimis Olsteras provincē, kura pašlaik ir sadalīta starp Īrijas Republiku un Ziemeļīriju. Kā raksta The Daily Telegraph, 1852. gadā E. Šīldsa pēcnācēji par 475 dolāriem nopirka melnādainu meiteni Melviniju (Melvinia), kuru aizveda uz savu īpašumu Džordžijas štatā. Melvinijas dēls Dolfuss Šīldss (Dolphus Shields), kā jau agrāk izdevās noskaidrot ģenealoģijas speciālistei Meganai Smolenjakai (Megan Smolenyak), bija Mišelas Obamas vecvectēvs.

Līdz pat nesenam laikam palika neskaidrs, kas bijis D. Šīldsa tēvs, tomēr grāmatas tapšanas gaitā R. Svorna un M. Smolenjka nonākušas pie secinājuma, ka par Dolfusa tēvu kļuvis Čārlzs Šīldss – jau pieminētā Endrjū Šīldsa mazdēls. Bez Dolfusa viņam un Melvinijai piedzimuši vēl divi bērni. Pēc tam verdzene tika atbrīvota un pārcēlās uz Dienvidkarolīnas štatu, kur Dolfuss apprecēja Mišelas Obamas vecvecmāti Elisu.

Šī nav pirmā reize, kad Megana Smolenjaka pēta Obamu ģimenes ģenealoģiju. 2009. gadā viņai izdevās noskaidrot, ka pa patlabanējā ASV prezidenta Baraka Obamas senči pa mātes līniju tāpat cēlušies no Īrijas. M. Smolnejaka noskaidroja, ka viņu saknes meklējamas Monigallas (Moneygall) pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits