Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Teherāna: ASV irāņu lietas apsūdzībās nav juridiskas loģikas

Irānas Ārlietu ministrija sestdien noraidīja ASV apsūdzības, ka Teherāna būtu iesaistīta sazvērestībā, kuras mērķis bijis Saūda Arābijas Vašingtonas vēstnieka nogalināšana, sakot, ka apsūdzībās nav "juridiskas loģikas".

Irānas valdībai nav nekāda sakara ar Mansoru Arbabsiaru, kuru ASV varasiestādes arestējušas saistībā ar atentāta plānu, apliecināja ministrijā, uzsverot, ka ASV amatpersonas nav sniegušas nekādus pierādījumus. "Tas, ka vienpusējā kārtā tiek izvirzītas apsūdzības, neuzrādot dokumentus, un tiek radīta mediju kampaņu pret Irānu, nav savienojams ar juridisko loģiku, un var būt vienīgi mediju un politisks šovs," skaidroja ministrijā.

Apsūdzības radītas, "pamatojoties ar narkotiku kontrabandu saistītu indivīdu paziņojumos, minējumos un pieņēmumos", un tās nekad netiktu atzītas "nopietnā, neitrālā tiesā".

ASV varasiestādes izvirzījušas apsūdzības diviem irāņiem, kuri esot plānojuši nogalināt Saūda Arābijas vēstnieku Savienotajās Valstīs, otrdien pavēstīja Vašingtonas administrācijas pārstāvji.

Kā informēja ASV Tieslietu ministrija, apsūdzības izvirzītas 56 gadus vecajam Mansoram Arbabsiaram, kuram ir gan Irānas, gan ASV pilsonība, kā arī Irānas Revolucionārās gvardes īpašo uzdevumu vienībā "Quds" dienošajam Holam Šakuri. Ar uzbrukuma plānošanu saistīti "Irānas valdības elementi", uzskata izmeklētāji.

Arbabsiars 2011. gada maijā vērsies pie kāda cilvēka, par kuru viņam bija radies priekšstats, ka tas ir saistīts ar Meksikas narkotiku karteli "Los Zetas", un lūdzis palīdzību, lai sarīkotu uzbrukuma Saūda Arābijas vēstniecībai, teikts apsūdzības rakstā. Izrādījies, ka cilvēks, pie kura vērsies Arbabsiars, bijis ASV narkotiku apkarošanas dienesta aģents.

Tikmēr Teherāna otrdien jau paguvusi ANO nosūtīt sūdzību vēstuli saistībā ar Vašingtonas apsūdzībām.

"Irāna kategoriski un visstingrākajā mērā nosoda šos Savienoto Valstu varasiestāžu kaunpilnos apgalvojumus un pauž nožēlu par šādu rīcību", kas ir "labi pārdomāts ļauns plāns, kurš ir saskaņā ar [ASV īstenoto] pret Irānu vērto politiku", ANO ģenerālsekretāram Banam Gimunam un Drošības padomei nosūtītajā vēstulē norāda Irānas vēstnieks ANO Mohamads Hazaje.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits