Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trampa bijušais kampaņas vadītājs atzinis informācijas nodošanu Krievijai

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas vadītājs Pols Manaforts otrdien tiesai iesniegtos dokumentos atzinis, ka nodevis kampaņas aptaujas datus personai, kas saistīta ar Krievijas izlūkdienestu.

Manaforts pagājušā gada septembrī tiesā atzina vainu apsūdzībās sazvērestībā ar mērķi apkrāpt valsti un tiesas darba traucēšanā, piekrītot sadarboties ar ASV īpašā prokurora Roberta Millera komandu, kas izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un Trampa kampaņas iespējamos sakarus ar Krieviju.

Šī vienošanās ļāva Manafortam izvairīties no otras tiesas prāvas par naudas atmazgāšanu un nelikumīgu lobēšanu, un novilcināt sprieduma nolasīšanu. Taču decembrī Millera komanda lūdza tiesu ieplānot sprieduma nolasīšanu, apgalvojot, ka Manaforts ir pārkāpis vienošanos, melojot izmeklētājiem.

Apsūdzības, kurās Manaforts septembrī atzinās, ir saistītas ar viņa darījumiem ar bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču un viņa pārstāvēto partiju laikā no 2005. gada līdz 2014. gadam. Nākot klajā šiem darījumiem, 2016. gada augustā Manaforts bija spiests atkāpties no Trampa kampaņas vadītāja amata, kurā sabija tikai divus mēnešus.

Manaforta juristu otrdien tiesā iesniegtajos dokumentos

noliegti Millera komandas apgalvojumu, ka viņš melojis par saviem darījumiem ar Konstantīnu Kiļimņiku. Manaforts esot tikai aizmirsis detaļas drudžainās priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Militārais lingvists Kiļimņiks strādāja Manaforta komandā pie Trampa kampaņas.

Atklātībā nonākusī informācija no Millera komandas izmeklēšanas liecina, ka viņš nopratinājis Manafortu 2016. gadā par sarunām ar Kiļimņiku par iespējamo miera plānu Ukrainai, kur abi iepriekš vairākus gadus strādājuši kopā prokremliskas politiskās partijas labā.

Šis atklājums var būt nozīmīgs, jo Manafortam, domājams, bijusi loma republikāņu nostājas izmaiņās attiecībā uz Ukrainu 2016. gadā, kad tā palikusi Maskavai draudzīgāka.

Manaforta juristi apgalvo, ka Manaforts bijis ļoti aizņemts, vadot Trampa kampaņu, un nevar atcerēties visas sarunas.

"Tas pats attiecas uz valdības apgalvojumiem, ka Manaforta kungs melojis par dalīšanos ar Kiļimņika kungu aptaujas datos, kas saistīti ar 2016. gada prezidenta vēlēšanu kampaņu," paziņoja juristi.

Top komentāri

Alonda
A
Nu re, tad jau ta ir patiesiba, ka Tramps ir Krievijas agents un ne jau par velti Tramps izturas pret ES un Baltijas valstim ar tadu pasu naidu, nicinajumu ka to dara Krievijas nacists Putlers un krievu nacisti.
Nuja, kad
N
piedraud ar lielu sodu, tad atzīsies visā, ko liek
Delfu cenzore
D
Krievu cūkas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits