Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Trampa pārvēlēšanas kampaņai janvārī savākti vairāk nekā 60 miljoni dolāru

ASV prezidenta Donalda Trampa pārvēlēšanas kampaņas komanda un Republikāņu nacionālā komiteja kopā janvārī savākušas vairāk nekā 60 miljonus dolāru (55 miljonus eiro), kas ir daudzkārt vairāk nekā izdevies kādam no demokrātu politiķiem.

Republikāņu nacionālās komitejas un Trampa pārvēlēšanas kampaņas komandas rīcībā kopumā ir vairāk nekā 200 miljoni dolāru (183 miljoni eiro), kas tiks izmantoti Trampa kampaņai pirms prezidenta vēlēšanām novembrī.

Kopš 2019.gada sākumā abām grupām kopā ar divām kopīgām līdzekļu vākšanas komitejām izdevies savākt vairāk nekā 525 miljonus dolāru (481 miljonu eiro), bet mērķis ir savākt vienu miljardu dolāru.

Janvārī Tramps tika tiesāts ASV Senātā impīčmenta prāvā, kurā tika attaisnots. Kaut gan prāva ir kaitējusi Trampa tēlam, līdzekļu vākšanai viņa priekšvēlēšanu kampaņai tas nav nācis par sliktu. Gluži pretēji, sasniegts jauns rekords, norādīja Trampa 2020.gada pārvēlēšanas kampaņas vadītājs Breds Pārskeils.

Viņš pauda pārliecību, ka Trampa kampaņa būs neapturama.

Kopš impīčmenta procesa ierosināšanas pērnā gada septembrī Trampa pārvēlēšanas kampaņai izdevies piesaistīt vairāk nekā miljonu jaunu ziedotāju.

Trampa pārvēlēšanas kampaņas līdzekļi divreiz pārsniedz to summu, kas atradās bijušā prezidenta Baraka Obamas un Demokrātu Nacionālās komitejas rīcībā attiecīgi tādā pat laika nogrieznī pirms vēlēšanām 2012.gadā.

Top komentāri

ha, ha
h
ASV "demokrāti" savā leftisma ārprātā jau pārspējuši pagājušā gadsimta sākuma krievu boļševikus. Nav brīnums, ka normāli amerikāņi Trampu uzskata par vienīgo glābiņu no draudošās iznīcības.
to ha, ha
t
Diemžēl Eiropas valstīs vēl nav savu Trampu. Leftisma ārprāts te sit augstu vilni. Ilgi tas vairs neturpināsies, bet pēdējā agonijā leftisti var vēl daudz sūdu sastrādāt.
:)
:
Nieks vien ir, ja salīdzina ar Klintonu fondu, kas pagaišreiz iztērējs 1,2 miljardu (tikai oficiālie cipari), bet neko nepanāca! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits