Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps apstiprina nelegālo imigrantu aizturēšanas operāciju rīkošanu nedēļas nogalē

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien apstiprināja, ka Imigrācijas un muitas policija (ICE) šajā nedēļas nogalē visā valstī veiks operācijas, lai deportēšanai aizturētu nelegālos imigrantus.

"Viņi ieradās nelegāli," Baltajā namā žurnālistiem sacīja prezidents. "Viņi paņems cilvēkus sev līdzi, un viņi nosūtīs tos atpakaļ uz viņu valstīm."

"Vai arī viņi paņems sev līdzi noziedzniekus, ieliks viņus cietumā, vai arī ieliks viņus cietumā valstīs, no kurām viņi ir ieradušies."

Kaut arī galvenā uzmanība tiks pievērsta noziedzniekiem, operācija būs vērsta arī pret "cilvēkiem, kas ieradās mūsu valstī, neievērojot procesu, vienkārši pārgāja pāri robežai. Viņiem ir jādodas prom," sacīja Tramps.

ICE operācijas notiks desmit lielajās pilsētās un būs vērstas pret cilvēkiem, par kuru izsūtīšanu no valsts jau ir tiesas spriedumi, vēsta mediji.

Operācijas varētu tikt vērstas arī pret ģimenēm, kas ASV ir vairākus gadus, kurām ASV ir mājas un uzņēmumi, ASV dzimuši bērni, norāda mediji.

ASV dzīvo 10,5 miljoni nelegālo imigrantu, liecina Pjū pētniecības centra aplēses. Divas trešdaļas ASV dzīvo vairāk nekā desmit gadus.

ICE ir rīkojumi par izsūtīšanu no valsts attiecībā uz miljonu migrantu, trešdien sacīja ASV Pilsonības un migrācijas dienesta direktora vietas izpildītājs Kens Kučinelli, atzīstot, ka ICE ne tuvu nav tik daudz darbinieku un telpu, lai tik daudzus migrantus aizturētu un deportētu.

Top komentāri

Prātīgi
P
Kādus pārdesmit letiņus atgriezīs Dzimtenē droši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits