Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tramps: ASV varētu uzvarēt karu Afganistānā "nedēļas laikā"

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka ASV viņa vadībā varētu uzvarēt gandrīz 18 gadus ilgušo karu Afganistānā "nedēļas laikā", vienīgi tad vajadzētu nogalināt miljoniem cilvēku.

Tramps nāca klajā ar šiem izteikumiem pirms tam, kad viņš Baltajā namā tikās ar Pakistānas premjerministru Imranu Hanu, kura valsts ir ļoti svarīga miera veicināšanai Afganistānā.

"Es varu uzvarēt šo karu nedēļas laikā, es vienkārši negribu nogalināt 10 miljonus cilvēku," sacīja Tramps. "Ja es gribētu uzvarēt šo karu, Afganistāna tiktu noslaucīta no Zemes virsas. Es negribu iet šo ceļu," teica Tramps.

Tramps sacīja, ka viņš tiecas pakāpeniski izbeigt ASV militāro klātbūtni Afganistānā, kur ASV iebruka pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem.

Trampa un Hana sarunu darba kārtības galvenais jautājums ir Afganistānā notiekošais miera process, kurā piedalās ASV amatpersonas un islāmistu grupējuma Taleban pārstāvji.

Intensīvas sarunas starp ASV un talibiem ir notikušas Katarā. ASV amatpersonas ir sacījušas, ka grib, lai Pakistāna izmantotu savu ietekmi Afganistānā šī procesa virzīšanai uz priekšu.

Tramps sacīja, ka viņš plāno turpināt ASV karaspēka izvešanu "ļoti lēni" un "ļoti droši".

Hans sacīja, ka grib izteikt atzinību Trampam par kara virzīšanu uz beigām, un pievienojās Trampa atzinumam, ka "pilnīgi militārs" risinājums nav variants.

Tramps pērn pārtrauca 300 miljonu ASV dolāru lielu palīdzības paketi Pakistānai, kā iemeslu minot tās nespēju pretoties ekstrēmismam savā teritorijā.


 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Nedēļas laikā - Afganistāna... vēl nedēļa - Ķīna... atlikušajās divās nedēļās - Krievija! Un visas problēmas atrisinātas! Gudra , tālredzīga politika!!!
Scorseze
S
Amerikāņu stulbums visā plaukumā! Jeņķi ir viena parazītu un salašņu banda. Realitātē domāju, ka jeņķiem varas groži pār pasauli slīd ārā no rokām, tapēc nekas cits neatliek kā stulbi visiem draudēt, taču tas vairs nebūs ilgi, jo arvien mazāk cilvēku viņus ņem par pilnu. Vienīgais ko asv var izdomāt, tas ir atrast kādu vājāku mērķi un vēl kādu brīdi pakarot, taču šādu valstiņu palicis gaužām maz, bet no pārējiem var smagi atrauties pa galvu (piedodiet par žargonu).
Reizrēķins
R
Ja talibus var noslaucīt nedēļas laikā. Tad jau mūs pāris stundu laikā. Labs mājiens, ka Tramps ir jāklausa. Visiem. Savādāk sūdi. Labi vien, ka mums ir Kariņš ...... tad varēs iztikt bez karošanas......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits