Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps: Imigrācija uz ASV tiks apturēta uz 60 dienām

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka viņš uz 60 dienām aptur "zaļo karšu" pieprasītāju imigrāciju uz ASV, lai aizsargātu ASV pilsoņu darbavietas.

Tramps sniedza pirmās detaļas savam pirmdienas vakara paziņojumam par imigrācijas apturēšanu, pievēršoties viņa konservatīvajiem vēlētājiem aktuālam tematam laikā, kad ASV ir smagi skārusi jaunā koronavīrusa pandēmija, prasot vairāk nekā 43 000 cilvēku dzīvības šajā valstī.

"Iepauzējot imigrāciju, tas palīdzēs izvirzīt amerikāņu bezdarbniekus pirmos rindā uz darbavietām, kad Amerika tiks atkal atvērta," Tramps sacīja savā ikdienas preses konferencē par pandēmju.

"Šī pauze būs spēkā uz 60 dienām," teica Tramps, piebilstot, ka viņš var izlemt par jebkādu tās pagarināšanu vai izmaiņām, "balstoties uz tā laika ekonomiskajiem apstākļiem".

Prezidents sacīja, ka rīkojums par imigrācijas apturēšanu "attieksies tikai uz personām, kas mēģina iegūt pastāvīgas uzturēšanās atļauju - citiem vārdiem, uz zaļo karšu saņēmējiem".

"Tas neattieksies uz tiem, kas ierodas uz laiku," viņš piebilda.

ASV amatpersonas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, sacīja, ka gaidāmais izpildrīkojums var paredzēt izņēmumus lauksaimniecībā un veselības aprūpē strādājošajiem.

ASV valdība 2019.finanšu gadā izsniedza 462 000 vīzu, kas ir ievērojami mazāk par 617 000 vīzu, kuras tika izsniegtas 2016.finanšu gadā Baraka Obamas prezidentūras laikā.

Tramps kā nozīmīgu soli raksturojis savus agrākos lēmumus ierobežot ieceļošanu ASV no Ķīnas un koronavīrusa uzliesmojuma smagi skartajām Eiropas valstīm, skaidrojot, ka šis lēmums sekmējis to, ka koronavīrusa izplatība ASV tiek palēnināta.

Pandēmijas dēļ ASV Valsts departaments jau vairākas nedēļas teju pilnībā apturējis vīzu, arī imigrācijas vīzu, piešķiršanas procesu.  

Top komentāri

imigrācija ir postoša
i
Lai katra valsts pati attīsta sev nepieciešamo darbaspēku un smadzeņspēku. Nav ko apzagt citas, trūcīgākas valstis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits