Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Tramps intervijā ar Masku atkārto savas iecienītās sazvērestības teorijas

ASV eksprezidenta Donalda Trampa interviju ar tehnoloģiju magnātu miljardieri Īlonu Masku platformā "X" pirmdien uz 40 minūtēm aizkavēja tehniskas kļūmes, bet saturiski tā nekādus pārsteigumus nenesa.

Tramps, kurš ir republikāņu kandidāts uz prezidenta amatu novembrī gaidāmajās vēlēšanās, sarunā ar Masku izskrēja cauri savām iecienītajām sazvērestības teorijām, sūdzējās par imigrācijas "zombiju apokalipsi", vairākkārt nodēvēja prezidentu Džo Baidenu par stulbu un kritizēja savu konkurenti ASV Demokrātu partijas kandidāti Kamalu Herisu.

Intervija, kas vairāk atgādināja sarunu starp līdzīgi domājošiem sabiedrotajiem, ilga vairāk nekā divas stundas. Taču sākotnēji to aizkavēja tehniskas problēmas, kurās Masks vainoja kiberuzbrukumu. Masks 2022.gadā iegādājās tviteri par 44 miljardiem dolāru un pārdēvēja to par "X".

Masks oficiāli izteica atbalstu Trampa kandidatūrai jūlijā pēc tam, kad bijušais prezidents izdzīvoja atentāta mēģinājumā politiskā mītiņā Pensilvānijas štatā.

Tramps intervijā noraidīja globālās sasilšanas radītos draudus. "Lielākais drauds nav globālā sasilšana, kad okeāns nākamo 400 gadu laikā paaugstināsies par vienu astotdaļu collas," sacīja Tramps, piebilstot, ka tas tikai radīšot vairāk īpašumu pie okeāna. Viņaprāt, lielākais drauds ir kodolieroči un nepieciešams novērst incidentus, kas varot rasties, ja pie varas atrodas stulbi cilvēki.

Interviju reālajā laikā klausījās vairāk nekā miljons "X" lietotāju.

Tramps sarunā ar Masku bieži atgriezās pie savas iecienītās tēmas - lielījās ar savām attiecībām ar tādiem autokrātiem kā Krievijas Vladimirs Putins un Ķīnas Sji Dzjiņpins, un apgalvoja, ka viņa vadībā Amerika būs drošāka.

Tramps arī solīja uzbūvēt jaunu pretraķešu aizsardzības sistēmu, līdzīgi kāda ir Izraēlai. "Mums būs vislabākais Dzelzs kupols pasaulē (..), jo ir vajadzīgs tikai viens maniaks, lai, ziniet, kaut ko uzsāktu," sacīja Tramps.

Masks, kurš apgalvoja, ka agrāk balsojis par demokrātiem, kļuvis par asu Demokrātu partijas kritiķi. Intervijā viņā atkārtoti pauda stingru atbalstu Trampam, sakot, ka eksprezidents ir ceļš uz labklājību, bet Kamala iemieso pretējo. Masks arī deva mājienu, ka vēlētos darbu Trampa administrācijā nākotnē.

"Es domāju, ka būtu lieliski, ja vienkārši būtu valdības efektivitātes komisija, kas aplūkotu šīs lietas un vienkārši nodrošinātu, ka nodokļu maksātāju nauda (..) tiek tērēta lietderīgi," sacīja Masks, piebilstot, ka viņš labprāt piedalītos šādas komisijas darbā. Tramps šo ideju uztvēra atsaucīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits