Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps noliedz, ka plānotu ASV izstāšanos no PTO

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien noliedza, ka viņš plānotu ASV izstāšanos no Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO).

"Es nerunāju par izstāšanos," Tramps sacīja reportieriem prezidenta lidmašīnā Air Force One, kad viņam tika jautāts par mediju ziņām, ka viņš plānojot valsts aiziešanu no šīs globālās tirdzniecības organizācijas.

Tramps ir nosaucis PTO par "katastrofu" un, neievērojot starptautiskās tirdzniecības normas, noteicis augstus muitas tarifus importam no valstīm, kas ir svarīgas ASV sabiedrotās. Viņš arī noteicis augstus muitas tarifus Ķīnas precēm ASV nacionālās drošības vārdā.

ASV ziņu vietne "Axios" ar atsauci uz avotiem ir vēstījusi, ka Tramps esot vairākkārt teicis savas administrācijas augstākajām amatpersonām par savu vēlmi izstāties no PTO, kuru Vašingtona palīdzēja izveidot un kas vairumā gadījumu lemj par labu ASV.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins pirms tam paziņoja, ka būtu "pārspīlējums" teikt, ka Tramps plāno izstāšanos no PTO.

"Es nelietošu mūsu iecienīto vārdu "viltus ziņas", bet šis ir pārspīlējums," Mnučins paziņoja telekanālam "Fox Business".

"Prezidents ir skaidri pateicis mums un citiem, ka viņam ir bažas par PTO. Viņš domā, ka tajā ir aspekti, kas nav godīgi."

Lai gan Tramps ir žēlojies, ka Ķīna un citas valstis izmantojušas PTO sistēmu savā labā, "mēs esam fokusējušies uz brīvu tirdzniecību" un "barjeru nojaukšanu", teica Mnučins.

 

Top komentāri

.
.
Katras 5 minūtes runā ko citu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits