Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps nosoda vardarbību Kapitolijā

ASV prezidents Donalds Tramps nosoda savu atbalstītāju vardarbību, kuri trešdien iebruka ASV Kapitolija ēkā Vašingtonā, ceturtdien paziņoja viņa preses sekretāre.

"Ļaujiet man skaidri pateikt: Vardarbība, ko mēs vakar redzējām mūsu nācijas Kapitolijā, bija šausmīga, peļama un tieši pretēja amerikāņu paražām," reportieriem sacīja Baltā nama preses sekretāre Keilija Makenanija.

"Mēs - prezidents un šī administrācija - to nosodām visstingrākajā iespējamajā veidā."

Tie, kas pārkāpa likumu, tiks tiesāti pēc pilnas likuma bardzības, viņa piebilda.

Tramps vēlāk tviterī ievietotā videoierakstā paziņoja, ka ir "sašutis par vardarbību, patvaļu un haosu", kas izcēlās Kapitolijā, kad tur iebruka viņa atbalstītāji, pārtraucot Kongresa sesiju.

Tramps sacīja, ka šie iebrucēji "apgānīja demokrātijas sēdekli", un piebilda, ka tie, kas pārkāpa likumu, "samaksās" par to. 

Tramps neatzina savu lomu demonstrantu uzkurināšanā ar saviem apgalvojumiem par krāpšanos vēlēšanās un aicinājumu doties gājienā uz Kapitoliju.

Tramps arī vēlreiz apsolīja mierīgu varas nodošanu prezidenta vēlēšanu uzvarētājam Džo Baidenam.

"Tagad Kongress ir apstiprinājis [vēlēšanu] rezultātus, jauna administrācija tiks inaugurēta 20.janvārī. Es tagad fokusēšos uz mierīgas, kārtīgas un viengabalainas varas pārejas nodrošināšanu," sacīja Tramps. 

Vēršoties pie saviem "brīnišķīgajiem atbalstītājiem", Tramps piebilda: "Es zinu, ka jūs esat vīlušies, bet es arī gribu, lai jūs zinātu, ka mūsu neticamais ceļojums tikai sākas."

Jau vēstīts, ka Trampu atbalstoši protestētāji i trešdien iebruka Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Kapitolijā notikušajās sadursmēs starp Trampa atbalstītājiem un policiju tika sašauta sieviete, kas vēlāk nomira slimnīcā. Mediji ziņo, ka tā bijusi pārliecināta Trampa atbalstītāja Ešlija Babita, kas 14 gadus dienējusi ASV gaisa spēkos.

Nekārtību laikā Kapitolijā miruši arī divi vīrieši un sieviete, kam radušās nopietnas veselības problēmas.

Sadursmēs ievainoti vismaz 14 policisti, no kuriem divi ievietoti slimnīcā. Viens policists guva smagus ievainojumus, kad tika ierauts protestētāju pūlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits