Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps paziņo, ka ir apsūdzēts par slepenu dokumentu glabāšanu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka viņam ir izvirzītas apsūdzības par slepenu dokumentu glabāšanu pēc savas prezidentūras beigām.

"Korumpētā Baidena administrācija ir informējusi manus advokātus, ka es esmu apsūdzēts, šķietami par [dokumentu] Kastu nepatiesību," Tramps rakstīja savā sociālā tīkla platformā "Truth Social".

Ja Trampa paziņojums ir patiess, šī ir pirmā reize, kad esošam vai bijušam ASV prezidentam ir izvirzītas federālas apsūdzības.

ASV Tieslietu ministrija vēl nav apstiprinājusi Trampa paziņojumu, tomēr daži ASV mediji, tostarp laikraksts "The New York Times", atsaucās uz ziņu avotu teikto, ka Tramps tiešām ir apsūdzēts.

Tramps savā "Truth Social" paziņojumā arī pavēstīja, ka otrdien izsaukts uz federālo tiesu Maiami pilsētā.

"Es nekad neuzskatīju par iespējamu, ka kaut kas tāds varētu notikt ar bijušo ASV prezidentu," rakstīja Tramps.

Dienu pirms Trampa paziņojuma ASV mediji vēstīja, ka federālie prokurori ir informējuši bijušā prezidenta advokātus, ka viņš ir izmeklēšanas mērķis saistībā ar slepeno dokumentu glabāšanu.

Tramps jau martā kļuva par pirmo esošo vai bijušo ASV prezidentu, kurš apsūdzēts noziegumā. Tas bija saistīts ar klusēšanas naudas maksāšanu pornozvaigznei Stormijai Danielsai, kura apgalvoja, ka Trampam bijusi dēka ar viņu.

Tramps, kurš nākamnedēļ kļūs 77 gadus vecs, ir vairākkārt noliedzis savu vainu jebkādos likumpārkāpumos. 

Īpašais izmeklētājs Džeks Smits, kuru iecēlis ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlends, veic izmeklēšanu par slepeniem dokumentiem, kurus Tramps glabāja savā rezidencē "Mar-A-Lago" Floridas štatā pēc Baltā nama atstāšanas.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pērn augustā veica kratīšanu šajā rezidencē un aizveda no turienes 11 000 dokumentu. 

Pret Trampu, kurš plāno nākamgad vēlreiz kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās, notiek arī citas izmeklēšanas. ASV Tieslietu ministrija izmeklē Trampa piekritēju iebrukumu ASV Kapitolijā 2021.gada 6.janvārī. Džordžijas štatā tiek izmeklēti Trampa mēģinājumi mainīt 2020.gada prezidenta vēlēšanu rezultātus, savukārt Ņujorkā tiek izmeklēta viņa biznesa prakse.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits