Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Tramps piesaka sevi kā kristietības aizstāvi

ASV Republikāņu partijas vadošais Baltā nama kandidāts Donalds Tramps pirmdien Linčbērgā, Virdžīnijas štatā, uzstājoties 11 000 cilvēku auditorijas priekšā, sevi pieteica kā "apdraudētās" kristietības aizstāvi.

Divas nedēļas pirms pirmajiem priekšvēlēšanu balsojumiem Tramps atklāti cenšas iztapt evaņģēlisko kristiešu elektorātam.

Tiesa gan, Tramps līdz šim vairāk bijis pazīstams kā brunču mednieks, kā arī sava ekscentriskā dzīvesveida un skaļās retorikas, nevis dievbijības dēļ.

Trampa galvenais konkurents cīņā par republikāņu nomināciju ir Teksasas senators Teds Kruss. Senatora tēvs ir evaņģēlisko kristiešu sludinātājs, un arī pašam senatoram ir spēcīgs evaņģēliskās kopienas atbalsts.

Pirmdien arī Tramps centās iegūt šī svarīgā elektorāta atbalstu.

"Mēs esam labi satikuši ar evaņģēliskajiem. Evaņģēliskie ir lieliski," sacīja Tramps, izpelnoties auditorijas ovācijas.

"Mēs aizstāvēsim kristietību. Ja jūs raugāties uz visu pasauli, ja jūs raugāties uz Sīriju - ja jūs esat kristietis, viņi nocērt jums galvu," brīdināja politiķis. "Jūs raugāties uz dažādām vietām, un kristietība - tā ir apdraudēta."

"Es esmu protestants, esmu ļoti lepns par to, prezbiteriānis, lai būtu precīzs, bet es par to esmu lepns. Ļoti, ļoti lepns," uzsvēra Tramps.

Evaņģēliskie kristieši tradicionāli atbalsta kandidātus, kas sociālajos jautājumos ieņem konservatīvu nostāju, un Trampam tas ir vājais punkts.

Divām trešdaļām evaņģēlisko republikāņu nostāja abortu lietā ir svarīgākais jautājums, kas izšķirs viņu atbalstu par labu vienam vai otram kandidātam, liecina aptauju dati.

Tomēr Tramps, kurš savā politiskajā biogrāfijā ir bijis gan demokrāts, gan neatkarīgais, tikai nesen ir pieņēmis abortu pretinieku nostāju, kas dominē evaņģēlisko kristiešu vidū.

Pēdējo nedēļu laikā Tramps vairākkārt uzsvēris savu ticību, šādi cenšoties uzrunāt kritiski svarīgo republikāņu elektorāta daļu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits