Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tramps saņem pirmo slepeno instruktāžu par izlūkošanu

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps trešdien saņēma pirmo slepeno instruktāžu par izlūkošanu, izmantojot privilēģiju, kas rezervēta prezidenta kandidātiem no abām galvenajām ASV politiskajām partijām.

Republikāņu kandidāts ieradās uz instruktāžu, kuru organizēja nacionālo izlūkdienestu direktora birojs un kas notika drošās telpās Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) Ņujorkas birojā, ziņoja telekanāls ABC.

Demokrātu kandidāte Hilarija Klintone saņems šo instruktāžu citā laikā.

Šajās instruktāžās, kuru mērķis ir sagatavot kandidātus valsts augstākajam amatam pirms novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām, tiek sniegta informācija par globālajiem draudiem pret ASV.

Tramps tomēr nesaņēma nekādu informāciju par izlūkošanas operācijām vai spiegošanu, ziņoja telekanāls NBC.

Instruktāžā piedalījās arī divi no Trampa galvenajiem padomdevējiem – Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristi un bijušais Aizsardzības izlūkošanas aģentūras direktors, atvaļinātais ģenerālis Maikls Flins.

Tramps trešdienas vakarā pārraidītā intervijā telekanālam Fox News sacīja, ka viņš maz uzticas ASV izlūkdienestiem, kas sniedza šo instruktāžu.

"Ne tik daudz cilvēkiem, kas to darījuši mūsu valstij. Paskatieties, kas noticis pēdējos 10 gados. Tas ir bijis katastrofāli,” sacīja Tramps šajā intervijā.

Tramps piebilda, ka ir maz ticama dažu pašreizējo drošības aprindu pārstāvju iekļaušana viņa kā prezidenta administrācijā.

"Es neizmantotu dažus no cilvēkiem, kas savā ziņā atbilst jūsu standartiem. Ir ļoti viegli viņus izmantot. Bet es viņus neizmantotu, jo viņi ir pieņēmuši tik sliktus lēmumus,” teica Tramps.

Demokrātu partijas politiķi ir pauduši bažas par to, vai Tramps ir piemērots slepenas informācijas saņemšanai. Starp šiem politiķiem ir prezidents Baraks Obama, kurš preses konferencē šomēnes izteica vāji maskētu brīdinājumu Trampam.

"Ja viņš grib būt prezidents, tad viņam jāsāk rīkoties kā prezidentam. Tas nozīmē, ka jābūt spējīgam saņemt šīs instruktāžas un neizplatīt tās visapkārt,” sacīja Obama.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

    Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits