Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tramps slavē starpvēlēšanu "lielo uzvaru"

ASV prezidents Donalds Tramps nule kā notikušo starpvēlēšanu rezultātu cildinājis kā "lielu uzvaru", neraugoties uz to, ka viņa Republikāņu partija zaudējusi kontroli pār Pārstāvju palātu.

"Esmu no ļoti daudziem saņēmis daudzus apsveikumus ar mūsu pagājušā vakara lielo uzvaru, arī no ārvalstu līderiem (draugiem), kas gaidīja uz mani un cerēja uz tirdzniecības darījumiem," tviterī paziņoja Tramps.

"Tiem, kas strādāja ar mani šajās neticamajās starpvēlēšanās, atbalstot zināmu politiku un principus, gāja labi. Tie, kas tā nerīkojās, - saka ardievas," citā tvītā norādīja Tramps.

Tramps arī apsveicis vienu no saviem dedzīgākajiem atbalstītājiem Ronu DeSantisu ar uzvaru sīvajā cīņā par Floridas gubernatora amatu.

ASV starpvēlēšanās otrdien demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu.

Top komentāri

ak vai
a
Mediji prognozēja demokrātiem 50-60 vietu pārsvaru, bet nu ir 10 vietu pārsvars Kongresā un … zaudējums Senātā.
bet
b
Augstākās tiesas tiesnešus un federālos tiesnešus ieceļ Tramps ar Senātu. Līdz ar to, tiesu sistēma ir pasargāta. Vēstniekus ieceļ Tramps ar Senātu. Arī te viss ir kārtībā. Starptautiskos līgumus apstiprina Senāts. Nekādu problēmu. Kongress var tikai kavēt kāda likuma pieņemšanu, bet Trampam nemaz nebija ieplānoti nekādi lieli likumi, citādi viņš tos būtu jau pieņēmis pirms šīm vēlēšanām. Ja salīdzināt ar Obamu, tad pēc Obamas ievēlēšanas demokrātu zaudējumi starpvēlēšanās bija smagākie kopš 1938.gada. Savukārt Trampa rezultāti ir ceturtie labākie kopš ASV dibināšanas. Tikai 3 prezidentiem bija izdevies gūt vairākumu Kongresā pēc starpvēlēšanām.
hmmm
h
Partiaj zaudēja, bet Tramps svin uzvaru? Kā tā! Te ir jāpaskaidro, Republikāņu partija nemaz īsti neatbalsta Trampu un vairāk nekā puse ir bijusi pret viņu. Tad lūk, vēlešanās izgāzās tieši Trampu kritizējošais Republikāņu spārns un viņa atblastītāju skaits Kongresā tiešām pieauga. Tāpēc arī viņš runā par uzvaru. No praktiskā viedokļa - kāda jēga tev no formāla vairākuma, ja tevi čakarē paša partijas biedri, kuri faktiski jau tā bija uz vienu roku ar demokrātiem. Tā kā neko nepareizu viņš nepateica.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits