Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps vēlas tikties ar trauksmes cēlēju, pēc kura ziņojuma sākta impīčmenta izmeklēšana

ASV prezidents Donalds Tramps uzskata, ka ir tiesīgs tikties ar trauksmes cēlēju saistībā ar kura ziņojumu Kongresa Pārstāvju palāta pret viņu sākusi impīčmenta izmeklēšanu.

"Kā katram amerikānim man ir tiesības tikties ar apsūdzētāju, sevišķi, kad apsūdzētājs, tā dēvētais trauksmes cēlējs,  pilnīgi nepareizā un krāpnieciskā veidā atspoguļoja nevainojamu sarunu ar ārvalstu līderi," Twitter svētdien pavēstīja Tramps. "Vai šis cilvēks izspiegoja ASV prezidentu?" tvītoja Tramps, piebilstot, ka tam būs "lielas sekas".

ASV prezidents arī pieprasīja iespēju tikties ar visiem avotiem, kas snieguši informāciju trauksmes cēlējam, kā arī aicināja nopratināt Pārstāvju palātas izlūkošanas komitejas priekšsēdētāju demokrātu Adamu Šifu, kurš vada impīčmenta izmeklēšanu, paužot viedokli, ka Šifam jāizvirza apsūdzības krāpšanā un nodevībā.

Telekanāla CBS svētdien publiskotie aptaujas rezultāti liecina, ka neliels vairākums amerikāņu - 55% - atbalsta pret Trampu ierosināto impīčmenta izmeklēšanu, kas tika sākta pagājušajā nedēļā.

Izmeklēšanas centrā ir trauksmes cēlēja ziņojums, kurā apgalvots, ka Tramps mēģinājis pierunāt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski izmeklēt viņa politiskā pretinieka Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

Trauksmes cēlējs ir no ASV izlūkošanas dienestiem, taču viņa vai viņas identitāte nav zināma.

Hanters Baidens bija Ukrainas naftas un gāzes ieguves uzņēmuma Burisma Holdings uzraudzības padomes loceklis laikā, kad viņa tēvs bija ASV viceprezidents un prezidenta Baraka Obamas valdībā pārraudzīja diplomātiskās attiecības ar Ukrainu. 

Tramps paudis aizdomas, ka Baidenu ģimene guvusi nelikumīgus labumus no saiknēm Ukrainā, un 25.jūlijā notikušajā telefonsarunā viņš mudinājis Zelenski izmeklēt šo lietu.

Lai gan Baidenu iespējamais interešu konflikts radījis bažas korupcijas novēršanas aktīvistiem, nav pierādījumu, ka bijušais ASV viceprezidents vai viņa dēls būtu veicis jebkādas nelikumīgas darbības.

Nesniedzot nekādus pierādījumus, Trampa personīgais advokāts Rūdijs Džuliāni svētdien turpināja apgalvot, ka Džo Baidens nolūkā pasargāt savu dēlu mēģinājis panākt toreizējā  Ukrainas ģenerālprokurora Viktora Šokina atlaišanu.

Džuliāni paziņoja, ka nesadarbosies ar Šifu, un pauda viedokli, ka Šifs būtu jāatceļ no savu pienākumu pildīšanas. Taču Džuliāni piebilda, ka apsvērtu liecības sniegšanu Šifa vadītajā komitejā, ja Tramps tam piekristu.

Baltā nama padomnieks Stīvens Millers nosodīja ziņojuma iesniedzēja dēvēšanu medijos par trauksmes cēlēju, apgalvojot, ka šis cilvēks nav pelnījis tādu godu.

Top komentāri

Ass
A
Un pareizi dara.Ka var apsūdzēt nozieguma bez apsūdzības iesniedzēja un bez skaidriem faktiem(latvija varbut ir iespējams)?Seit vairs pat neož pec demokrātijas ,bet tiesibiestazu nekompetences!Cerams ka nākamā valsts pie kuras ķersies klat mr. Tramps, par izzagto finansiālo atbalstu ,bus mūsu dārga Latvija.Veiksmi Trampa kungam.
Deep state skeleti
D
http://humansarefree.com/2017/02/ex-cia-trump-is-at-war-with-elite.html
Trauksme
T
Amerikāņi vēl ilgi smels tos sūdus, kuros iebrauca, ievēlējot šito alkatīgo narcisistu. Izglītības un spriestspējas trūkums pārvērš tautu par manipulējamu pūli un realitātes šovu vērotāju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits