Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Uz ASV prezidenta amatu pretenzijas pieteicis kaķis un nepilngadīgs kandidāts Deez Nuts

Aiz okeāna, Amerikas Savienotajās Valstīs, debates un kandidātu kampaņu aktivitātes pirms nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām strauji uzņem apgriezienus. Kamēr pašlaik galvenā lielo plašsaziņas līdzekļu uzmanība tiešo un reizēm pretrunīgo izteikumu dēļ pievērsta vienam no republikāņu nometnes kandidātiem miljardierim Donaldam Trampam, tāpat arī demokrātu redzamākajai kandidātei Hilarijai Klintonei, savu kandidatūru augstajam amatam pieteikuši arī visai neparasti kandidāti.

To vidū ir gan kaķis vārdā Limberbats, kuru reģistrēja viņa saimnieka draugs, gan 15 gadus vecs pusaudzis ar pseidonīmu Deez Nuts. Pēdējais no minētajiem kļuvis ļoti populārs sociālo tīklu lietotāju vidū, tādējādi izpelnoties arī ietekmīgu mediju interesi.Deez Nuts, kura īstais vārds ir Breidijs Olsons, gan ir 20 gadus par jaunu savām ambīcijām - ASV konstitūcija nosaka, ka par prezidentu var kļūt persona, kas sasniegusi 35 gadu vecumu. Tomēr savu kandidatūru pieteikt un oficiāli reģistrēt nav liegts. Kopā ar galvenajiem kandidātiem, kas pārstāv kādu no lielajām partijām (demokrātus vai republikāņus), kandidatūru pieteikuši vairāki simti neatkarīgo kandidātu un marginālas nozīmes politisko spēku pārstāvji. _Deez Nuts _pseidonīms aizgūts  no kādas tā dēvētās interneta _memes - _konkrēta attēla, video, frāzes vai cita formāta satura ar noteiktu konceptu, bieži vien humoristisku, kas strauji iegūst popularitāti tieši interneta vidē. Jaunietis, kurš dzīvo Aiovas štatā fermera ģimenē netālu no maza ciemata ar pārsimts iedzīvotājiem, visticamāk, tieši amizantā pseidonīma dēļ atsevišķos štatos neoficiālās vēlētāju aptaujās guvis pat 7-8% atbalstu, tādējādi piesaistot arī mediju pasaules milžu - The New York Times, Rolling Stone, CBS - uzmanību. Jaunietis par savu ieceri reģistrēt kandidatūru informējis arī vecākus, kuri dēla idejai devuši "zaļo gaismu", kaut neuztvēra to nopietni. Tomēr tik milzīgu interesi neviens ģimenē nebija gaidījis. "Kad žurnālistu zvani sāka piepildīt telefona balss pastkastīti, es jautāju - Breidij, kas notiek?" pārsteigumu The New York Times neslēpa jaunieša tēvs Marks Olsons. _ _Tikmēr pats Breidijs savu kandidatūru pamato ar nepatiku pret pašreizējo aptauju līderiem - demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni un republikāņiem Donaldu Trampu un Džebu Bušu. Breidijs skaidro, ka ar savu rīcību vēlas simboliski iestāties pret divpartiju sistēmu ASV. Vienlaikus viņa kandidatūra pati par sevi esot kritika vēlēšanu sistēmai ASV. "Ja cilvēks var pieteikt kandidatūru, aizpildot tik nekonkrētu anketu, kur pat nav jānorāda pieteicēja vecums, un to pieņem pat daļēji aizpildītu, jebkurš var kandidēt par prezidentu," Bredijs izteicies sarunā ar Rolling Stone. Bredijs Olsons jeb kandidāts _Deez Nuts _uzskata, ka būtu labāks prezidents par miljardieri Donaldu Trampu, kurš pašlaik ir uzmanības centrā, kaut vai tikai tāpēc, ka ir jaunāks par 69 gadus veco bagātnieku un "lēmumi, ko pieņemšu, mani ietekmēs ilgākā periodā".Jāatgādina, ka ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa katru reizi piesaista visai kolorītas personības, piemēram, kandidātu ar pseidonīmu Vermin Supreme - vīrieti, kurš debatēs piedalās ar galvā uzvilktu gumijas zābaku un 2012.gada vēlēšanās ievēlēšanas gadījumā apsolīja katram amerikānim pa ponijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits