Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Uzsāk projektu smadzeņu un datora savienošanai

Ekscentriskais miljardieris un nākotnes tehnoloģiju ieviesējs Īlons Masks iesaistījies jaunā uzņēmumā, kura mērķis būs savienot cilvēka smadzenes ar datoru, vēsta ASV medijs The Wall Street Journal (WSJ).

Lai gan par jauno kompāniju vēl nav izskanējuši oficiāli paziņojumi, kā ziņo medijs, uzņēmumu sauks Neuralink. Kompānijas mērķis būs izpētīt un implantēt smadzenēs nelielus mākslīgus neironus, kas ļautu cilvēkam "pievienoties" internetam, kā arī uzlabot smadzeņu spējas apstrādāt un glabāt informāciju. 

Masks šo tehnoloģiju sauc par Neural lace. Kā ziņo WSJ, Masks kompānijā varētu uzņemties vadības lomu, kas nozīmē, ka viņš būs aktīvi iesaistīts ne tikai cilvēka nosūtīšanā uz Marsu ar kompāniju SpaceX, jaunā viedā automobiļa Tesla trešās versijas izstrādē, bet arī Neuralink. Viņš arī aktīvi iesaistīts superātru vilcienu Hyperlink projekta virzīšanā. 

Medijs norāda, ka sākotnēji jaunā tehnoloģija varētu tikt izmantota, lai ārstētu slimības, kas ietekmē smadzeņu darbību, bet pēc tam varētu tikt pielāgota, lai cilvēki spētu apstrādāt informāciju tikpat ātri kā datori. 

Šobrīd kompānijas galvenie uzdevumi un misija ir neskaidri, bet vairāki augsta līmeņa zinātnieki ir apstiprinājuši, ka ir sākuši darbu jaunajā kompānijā, kas ASV Kalifornijas štatā ir reģistrēts kā medicīniskās izpētes uzņēmums. Tiek lēsts, ka pirmie produkti varētu būt paredzēti, lai cīnītos ar epilepsiju un Parkinsona slimību.

Masks gan nav vienīgais, kas investē naudu un resursu cilvēka smadzeņu iespēju paplašināšanā, miljardieris un investors Braiens Džonsons investēja 100 miljonus ASV dolāru līdzīga projektā, norādot, ka cilvēku saskare ar modernajām tehnoloģijām, izmantojot ievadierīces un skārienekrānus, ir ļoti ierobežota un aizkavē iespēju līdz-evolucionēt ar mākslīgo intelektu. 

Paredzams, ka nākotnes tehnoloģijas atdarinās veidu kā cilvēka smadzenes pārnes informāciju un to glabā, sniedzot iespēju bioloģiskās smadzenes savienot ar mākslīgajām. 

Top komentāri

tehnopanks
t
Ak tā, cilvēka smadzenes izpilda noteiktas darbības sliktāk nekā dators, lai gan kopumā strādā labāk. Tas nav nekas jauns. Rakt zemi ar rokām ir daudz grūtāk nekā ar lāpstu un šis fakts ir zināms jau vairākus gadu tūkstošus, bet tāpēc neviens neiesaka nogriezt cilvēkiem plaukstas un to vietā piešūt lāpstas :D
>:-)
&
spams taču nobeigs nabaga cilvēciņu !
tātad
t
raksts tika vērtēts kā murgojums tehnopanka stilā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits