Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vašingtonas apkārtnē konstatēti signāli no spiegošanas iekārtām

ASV galvaspilsētā un tās apkārtnē, kā novērojis Iekšzemes drošības departaments, konstatēti signāli, kādus izstaro iekārtas, kas tiek izmantotas, lai noklausītos telefonu sarunas un pārtvertu ziņas, vēsta BBC.

Iekšzemes drošības departaments Vašingtonā un tās apkartnē reģistrējis signālus, kurus izstaro mobilo sakaru pārtveršanas iekārta, ko sarunvalodā dēvē par "dzeloņrajām" (stingray - no angļu val.). Drošības dienests gan šobrīd nezina, kas šīs iekārtas izmanto. 

Dienesta ziņojumā norādīts, ka šādas iekārtas rada "pieaugošu risku", ziņo BBC. Iekārta, kas atdarina mobilo sakaru torni, nav lielāka par ceļojuma somu.

Kā norāda britu medijs, šī ir pirmā reize, kad ASV drošības dienesti atzīst, ka Vašingtonā un tās tuvumā konstatētas spiegošanas iekārtas. Šī informācija nākusi klajā, jo bija iekļauta oficiālajā dienesta atbildē senatoram Ronam Vaidenam. 

Šādas iekārtas gan nebūt nav retums, proti, tās ASV izmanto dažādas tiesībsargājošās institūcijas, taču ASV politiķi nu ir pauduši bažas, ka tādas var pielietot arī naidīgu valstu izlūki. 

 

 

Top komentāri

Taša
T
Lai nu kurš būtu pārsteigts! Gan jau Rīga arī čum un mudž no šādiem spiegošanas signāliem.
kamer
k
kamer nav atbrivota Eiropas un Azijas teritorija no krievijas,kamer teroristvalsts krievija nav sadalita pa sektoriem,tamer planetas iedzivotaju asinsizlieshana turpinasies??
Jautājums un
J
IT ka ir ,bet tomēr nav,it ka spiego,bet nezin kas un kur.Vai tad ja pienak kadas zinas tad tikai ,,it ka,,,,nav pieradits,, utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits