Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Vētra Debija sasniegusi ASV Džordžijas un Dienvidkarolīnas štatus

ASV tropiskā vētra "Debija" otrdien sasniegusi piekrastes pilsētas Džordžijas un Dienvidkarolīnas štatos, izraisot tornado un pārpludinot ielas.

Kopš pirmdienas, kad "Debija" kā pirmās kategorijas viesuļvētra sasniedza sauszemi Floridas līča piekrastē, tās dēļ dzīvību zaudējuši vismaz seši cilvēki. Pieci no viņiem gāja bojā satiksmes negadījumos vai no lūstošiem kokiem. Sestais bojāgājušais ir 48 gadus vecs vīrietis Floridas štatā, kurš tika atrasts miris savā laivā.

Dienvidkarolīnas gubernators Henrijs Makmāsters sacīja, ka "Debija" nav tik postoša, kā tika gaidīts, bet brīdināja, ka vētra vēl nav beigusies.

Meteorologi prognozē, ka vētras atnestie spēcīgie nokrišņi tālāk virzīsies uz ziemeļiem, uz Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas apgabaliem.

Ziemeļkarolīna un Virdžīnijas štats vētras dēļ ir izsludinājis ārkārtas stāvokli.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) ziņoja, ka otrdienas vakarā "Debijas" centrs atradās aptuveni 50 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Savanas. Meteorologi prognozē, ka vētra lēnām virzīsies uz jūru, bet ceturtdienas rītā atkal pagriezīsies uz sauszemi virs Dienvidkarolīnas.

"Tropiskie cikloni vienmēr rada spēcīgu lietu, bet parasti (..) tas neuzkrājas tik daudz vienā vietā. Bet, ja tie pārvietojas ļoti lēni, tad tā ir sliktākā situācija," skaidroja NHC pārstāvis.

Vētras dēļ elektroapgāde traucēta simtiem tūkstošiem cilvēku, daudzās pilsētās pārplūdušas ielas un traucēta satiksme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits