Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vētra Irma: Floridā 62% mājsaimniecību bez elektrības

Vētra Irma pakāpeniski norimst, nu tā jau klasificējama kā tropiskā vētra, taču Irmas nestā postaža ASV Floridas štatam ir milzīga. Šobrīd vairāk nekā puse - aptuveni 62% - štata mājsaimniecību ir bez elektrības, bet situācija Floridakīzas salu grupā tiek raksturota kā humanitārā krīze, vēsta BBC.

Irma, kas Floridu svētdien sasniedza kā ceturtās kategorijas viesuļvētra, pirms tam postu sēja Karību jūras reģiona salās, kur bojā gājuši vismaz 37 cilvēki, bet vairāku salu apbūve un infrastruktūra iznīcināta teju pilnībā.

Apmeklējot Floridakīzas, štata gubernators Riks Skots norādīja, ka "paies zināms laiks, līdz cilvēki varēs atgriezties savos mājokļos: "Elektrolīnijas ir pārrautas visā štatā, ir daudz neizbraucamu ceļu, tāpēc visiem jābūt pacietīgiem, kamēr mēs tiekam galā ar situāciju." 

Floridas metropolē Maiami bojāti pat 80% elektropārvades infrastruktūras, plašiem pilsētas apgabaliem applūstot.

Šobrīd viens no galvenajiem uzdevumiem atbildīgajiem dienestiem ir pārbaudīt drošību tiem 42 tiltiem, kas savieno Floridakīzas salas. Ja kaut vienu no tiltiem nāksies slēgt, tas sagādās pamatīgas raizes glābšanas dienestiem, jo konkrētā sala faktiski var tikt izolēta piekļuvei ar autotransportu. Tādējādi cilvēku evakuācijai vai apgādei ar pirmās nepieciešamības precēm nāktos izmantot ūdens vai gaisa transportu. 

Šobrīd glābējiem ir darba pilnas rokas - 25 cilvēki izglābti Dejtonas pludmalē, kuru pēkšņi skāra ārkārtīgi stipras lietavas un vējš, un cilvēki saviem spēkiem nespēja nokļūt drošībā. Vēl 125 cilvēki nepilnas stundas laikā izglābti Orindžas apgabalā, bet Džeksonvilā atbildīgie dienesti cenšas garantēt iedzīvotāju drošību pēc pamatīgiem vētras uzplūdiem, vēsta CNN.

Kamēr liela daļa no vētras vissmagāk skartajiem apgabaliem, tostarp Floridakīzas salām, nav tik viegli pieejami un apsekojami, varas iestādes arī vēl nenāk klajā ar aptuvenajām aplēsēm par vētras nodarītajiem postījumiem finansiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits