Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: No helikoptera uzņemti kadri atklāj postažu pēc Doriana

Vētra Dorians, uz ziemeļiem virzoties ārkārtīgi lēnām, Bahamas posta jau trešo dienu. Apgabalos, kur to ļauj laika apstākļi, noris cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, bet visaptveroša mēroga glābšanas darbus vēl nav iespējams veikt. No helikoptera uzņemti kadri atklāj postažas apmērus Abako salās, kuras vētra skāra pirmās.

Lidojumā virs Abako salām devās premjers Huberts Miniss, Nacionālā ārkārtas situāciju aģentūras direktors un vairākas citas augsta ranga Bahamu amatpersonas, lai no gaisa novērtētu postījumu apmēru, raksta The Washington Post.

"Gan sabiedriskajai, gan privātajai infrastruktūrai nodarītie postījumi ir katastrofiski, seku likvidēšana un infrastruktūras atjaunošana izmaksās simtiem miljonu, ja ne miljardus dolāru," skarbu ainu ieskicē vicepremjers, kurš vienlaikus ir arī finanšu ministrs, Pīters Tērnkvests.

Lielajā Bahamā vētra nesusi līdzi iepriekš salā nepieredzēta apmēra plūdus - zem ūdens ir 70% māju. 

Tāpat pieaudzis arī oficiāli nosauktais bojāgājušo skaits - no pieciem līdz septiņiem cilvēkiem, bet premjers Miniss atgādina, ka tās ir tikai sākotnējās aplēses, un, visticamāk, dzīvību būs zaudējuši vairāk cilvēku.

Optimismu nevieš arī palīdzības grupas vadītāja Lia Heda-Rigbija, kura arī bija viena no tām, kas novēroja postījumu apmēru no helikoptera. "Tā ir totāla postaža. Apokaliptiski," Heda-Rigbija komentēja ziņu aģentūrai Associated Press un piebilda, ka viņas vadītās palīdzības grupas pārstāvji zinājuši teikt - patiesais upuru skaits ir daudz lielāks.

Trešdien Dorians turpināja lēnu virzību uz ziemeļiem, kritās arī vētras spēks - nu tā ir otrās kategorijas viesuļvētra, kas tāpat nozīmē vēju ar ātrumu līdz 45 metriem sekundē un pamatīgu lietu. Vienlaikus, kļūstot vājāks, Dorians toties izpleties plašākā teritorijā.

Miniss uzsvēra, ka glābšanas dienestu komandas ir gatavībā sniegt palīdzību, kolīdz to ļaus laikapstākļi. Palīdzību sniedz arī ASV Krasta apsardze, palīdzot nogādāt līdz slimnīcām ievainotos. Tāpat ASV Starptautiskās attīstības aģentūra norīkojusi ekspertu grupas darbam ar Bahamu varas iestādēm un humānās palīdzības organizācijām, lai palīdzētu novērtēt postījumu apmēru un noteiktu primāri veicamos darbus.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka pienācis laiks sākt būvēt kārtīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits