Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Viesuļvētra Florensa pavājinās līdz 1.kategorijas līmenim

Viesuļvētra Florensa, kuras ārējas malas sasniegušas ASV Karolīnas ar spēcīgiem vējiem un lietusgāzēm, kļuvusi vājāka un tagad atbilst 1.kategorijas vētras līmenim, ceturtdien vakarā paziņoja ASV sinoptiķi.

Florensas maksimālais vēja ātrums sasniedzis 150 kilometrus stundā (42 metrus sekundē), un atbilst Safira-Simpsona piecu kategoriju skalas vājākajai kategorijai, pavēstīja Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

Vētrā joprojām ir "ļoti bīstami vēji" brīdināja NHC.

Trešdienas gaitā sinoptiķu atzinumos vētras spēks tika pazemināts divas reizes no 4.kategorijas, kas var radīt "katastrofālus postījumus".

Tomēr Federālās Ārkārtas situāciju vadības pārvaldes administrators Broks Longs skubināja iedzīvotājus izturēties nopietni pret vētras draudiem, lai arī kāda būtu tās kategorija.

Sinoptiķi brīdina par vētras uzplūdiem, spēcīgām lietusgāzēm un katastrofāliem plūdiem.

Top komentāri

hmm
h
Kārtējo reizi pēc viena scenārija. Sākumā veselu nedēļu visi mediji ziņo, ka nu tuvojas gadsimta graujošākā vētra. Cilvēki tiek sabiedēti ne tikai potenciālās vētras rajonā, bet pat pasaules otrā malā, lai katrā Lapzemes, Brazīlijas un Mongolijas nostūrī visi domātu, ka kaut kur pasaulē kaut kas briesmīgs notiek. Un tad paziņo, ka vētra ir pavājinājusies. Ko tik neizdomā klimata avantūristi. Biedēja ar klimata izmaiņām. Neviens nebaidās. Rādīja katru vētru zem mikroskopa, katru peļķi kā grēku plūdus. Cilvēki nebaidās, jo vētras ir bijušas visos laikos un vēl trakākas. Tagad biedē ar iespējamām vētrām. Kas būs nākamajā seriāla sērijā? Biedēs ar elpu, kas var izraisīt vēju, kas var izraisīt vētru, kas var izraisīt galaktikas galu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits