Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viesuļvētra Īens Floridā laupījusi vairāku cilvēku dzīvības

Viesuļvētra Īens nodarījusi plašus postījumus un laupījusi vairāku cilvēku dzīvības Floridā, taču konkrēts bojāgājuši skaits vēl nav zināms.

ASV prezidents Džo Baidens izteicies, ka "Īens" varētu būt letālākā vētra Floridas vēsturē.

"Īens" ir viens no spēcīgākajiem orkāniem, kāds jebkad skāris ASV cietzemi. Tas sasniedza Floridu trešdienas pēcpusdienā un appludināja Meksikas līča piekrasti, atstāja bez elektroapgādes miljoniem cilvēku un nodarīja plašus postījumus.

"Īens" tālāk virzījās pāri pussalai, zaudējot savu spēku līdz tropiskās vētras līmenim, bet, sasniedzot Atlantijas okeānu, atkal atguva viesuļvētras sparu un tagad apdraud Džordžiju, Dienvidkarolīnu un Ziemeļkarolīnu.

Cik cilvēku gājuši bojā Floridā, pagaidām nav zināms. Taču gan Floridas gubernators Rons Desantiss, gan Baidens rēķinās, ka upuri būs.

"Cipari vēl nav skaidri, bet mēs dzirdam sākotnējos ziņojumus, kas varētu nozīmēt būtiskus cilvēku zaudējumus," atzinis ASV prezidents.

Floridas Šarlotes apgabalā, ko "Īens" skāris sevišķi smagi, šerifa departamenta preses pārstāvis apstiprināja vairāku cilvēku nāvi, bet nenosauca konkrētu skaitu. Sarasotas apgabalā varasiestādes izmeklē divus nāves gadījumus, kas varētu būt saistīti ar vētru.

Vietnē "PowerOutage.us" publiskotā informācija liecina, ka Floridā bez elektrības joprojām ir 2,3 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu.

Meteorologi prognozē, ka "Īens" sasniegs Dienvidkarolīnu piektdien ap plkst.14 (plkst.21 pēc Latvijas laika). Brīdinājums par viesuļvētru izsludināts garā piekrastes joslā. Sevišķi apdraudēta ir Čārlstona, kur saskaņā ar 2020.gada ziņojumu aptuveni 90% no dzīvojamajām mājās ir neaizsargātas pret vētras izraisītiem plūdiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits