Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Divi vīrieši no Igaunijas Somijā apsūdzēti vairāk nekā 130 miljonu eiro atmazgāšanā

Somijas tiesībsargājošās iestādes diviem vīriešiem no Igaunijas izvirzījušas apsūdzības noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanā īpaši lielos apmēros.

Kā uzskata Somijas Nacionālā izmeklēšanas biroja darbinieki, domājams, ka atmazgātā nauda piederējusi kādam Krievijas organizētās noziedzības grupējumam, bet nevienu šā grupējuma locekli saukt pie atbildības Somijā nav izdevies.

Helsinku pilsētas rajona tiesā abi vīrieši apsūdzēti par iespējamu 130-140 miljonu eiro atmazgāšanu, un izmeklētājs Jarmo Koistinens pieļāvis, ka tas varētu būt vērienīgākais naudas atmazgāšanas gadījums, kāds jebkad atklāts Somijā.

Šīs lietas izmeklēšana sākta 2014.gadā, un šo piecu gadu laikā somu izmeklētāji vērsušies pēc palīdzības pie vairāku valstu kolēģiem.

Tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā nonāca Somijas būvniecības kompānija HTR Talonrakennus Oy, kuru vadīja abi apsūdzētie. Atklāts, ka togad četru mēnešu laikā caur kontiem bankās Nordea un Danske Bank pārskaitīti vairāk nekā 6,5 miljardi Krievijas rubļu jeb pāri par 130 miljoniem eiro.

Pēc Koistinena teiktā, naudas atmazgāšanas lietās, kas saistītas ar Krieviju, bieži figurē miljoni, bet tik milzīgas summas gadās reti.

Abi apsūdzētie savu vainu noliedz, apgalvojot, ka nauda saistīta ar kādu ceļu būves projektu Krievijas Karēlijas Republikā.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka nauda pieder fiktīvām Krievijas kompānijām un nākusi no bankām, kas Krievijā slēgtas aizdomās par naudas atmazgāšanu.

Izmeklēšanas gaitā Somijas policija vien konfiscējusi aktīvus vairāk nekā deviņu miljonu eiro vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits