Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grībauskaite: Baltijas valstis var palīdzēt mazināt spriedzi ES un ASV attiecībās

Lietuva un Baltijas valstis var palīdzēt mazināt spriedzi starp Eiropas Savienību un Amerikas Savienotajām Valstīm, otrdien norādījusi prezidente Daļa Grībauskaite, uzrunājot savas valsts vēstniekus, kas šonedēļ Viļņā pulcējušies uz ikgadējo tikšanos.

"Mēs zinām, ka šīs starptautiskās un transatlantiskās attiecības pašlaik pārdzīvo zināmu spriedzi. Baltijas valstīm, Lietuvai, šajā situācijā ir jāatrod sava vieta un varbūt pat jākļūst par to ķēdes posmu, kas mēģinātu meklēt iespējas mīkstināt šīs attiecības un mazināt spriedzi," viņa uzsvērusi.

"Diplomātu uzdevums šai sarežģītajā pasaulē būs atrast labāko Lietuvas drošības un interešu nodrošinājumu neatkarīgi no tā, kas ir vai būs nākotnē, kāda starptautisko attiecību dinamika iezīmēsies un attīstīsies," prezidentes teikto citējis viņas preses dienests.

Kā vienu no svarīgākajiem ārpolitikas uzdevumiem Grībauskaite diplomātiem minējusi Lietuvas nacionālās drošības un aizsardzības garantēšanu. Pēc viņas sacītā, tuvojoties NATO samitam, ir būtiski nodrošināt sabiedroto atbalstu Lietuvas mērķiem un to īstenošanai, šai nolūkā stiprinot stratēģisko partnerību ar Franciju, ASV un Poliju un vēl vairāk padziļinot sadarbību ar Vāciju, kas vada Lietuvā izvietoto starptautisko NATO bataljonu.

Lietuvas prezidente arī aicinājusi vēstniekus turpināt jaunu eksporta tirgu meklēšanu, piesaistīt Lietuvai jaunas investīcijas, kuras būtu drošas, radītu pievienoto vērtību ekonomikas izaugsmei un valsts attīstībai - īpaši inovāciju un augsto tehnoloģiju jomā.

Viņa arī mudinājusi Lietuvas diplomātus aktīvāk palīdzēt lietuviešu emigrantiem, kuri izšķīrušies atgriezties dzimtenē, lai vēstniecības kļūtu par pirmo vietu, kur viņi var saņemt atbalstu.

Top komentāri

:)
:
Savka ierējās! Labāk lai padomā divreiz, vai pret ES vecajam valstīm un atklāti jeņķu interesēs vispār drīkst pīkstēt? Izlidinās ārā no ES, ka nebūs ko redzēt un vēl rēķinu piešķirto ES līdzekļu atmaksai pakaļā iespraužot! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits