Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunijā 21 jauns inficēšanās ar koronavīrusu gadījums, Lietuvā - 39

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 21 cilvēkam, svētdien paziņojis Veselības departaments. Tikmēr Lietuvā inficēšanās apstiprināta 39 cilvēkiem, kā arī reģistrēts viens nāves gadījums ar šā vīrusa izraisīto slimību Covid-19, informē Veselības ministrija.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2676. Pagājušajā diennaktī veiktas 1596 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 171 494 analīzes.

No 21 jaunatklātā gadījuma vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, 11 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš,  bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 13.septembrī Igaunijā ir 22,8. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 22.

Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3335 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2070 cilvēkiem. Pagājušajā diennaktī veiktas 1916 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 694 139 analīzes.

19 jaunatklātajos gadījumos inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu farmācijas kompānijā Kauņā; divi gadījumi - ar uzliesmojumu Raseiņu policijas iecirknī;  trīs gadījumi saistīti ar perēkli šūšanas uzņēmumā Šauļos, ar kuru kopumā saistīti 37 gadījumi;  četri gadījumi saistīti ar uzliesmojumu militārajā vienībā Tauraģes rajonā, ar kuru pavisam saistīti 44 gadījumi;  divi gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā Klaipedos energija, ar kuru pavisam saistīti astoņi gadījumi;  pieci gadījumi saistīti ar uzliesmojumu kādā Telšu rajona uzņēmumā,  viens gadījums saistīts ar perēkli kādā Viļņas bārā, ar kuru pavisam saistīti četri gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu uzņēmumā, kas būvē Viļņas koģenerācijas elektrostaciju, ar kuru saistīti pavisam 18 gadījumi.

Divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, desmit cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vēl astoņos gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti.

Aizvadītajā diennaktī  miris viens cilvēks, kas bija inficējies ar koronavīrusu. Mirusī persona ir vecuma grupā no 61 līdz 70 gadiem.

Līdz ar to ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. 

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 13.septembrī Lietuvā ir 16,5. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 16,4.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits