Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pēc mēneša pārtraukuma atkal atvērs Viļņas lidostu

Trešdien svinīgi atklāts rekonstruētais Viļņas lidostas skrejceļš, kas ir pēdējo 20 gadu laikā vērienīgākā rekonstrukcija. Sekojot 35 dienu pārtraukuma, pēc pusnakts tiks atjaunota lidostas darbība un vairākums lidojumu no Kauņas lidostas atgriezīsies galvaspilsētā, vēsta A.C.B. uzņēmumu grupas pārstāve Ieva Kārkliņa,

Skrejceļa rekonstrukcijas darbus veica Latvijas ceļu būves uzņēmums A.C.B, kura valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks pastāstījis, ka skrejceļa rekonstrukcija ar pilnīgu tā seguma atjaunošanu, pārbūvētā ar skrejceļu saistītā infrastruktūra, jaunās klases gaismas sistēmas nozīmē lidmašīnām un pasažieriem drošāku nolaišanos, bet Viļņas Starptautiskajai lidostai - lielāku konkurētspēju reģionā.

Lietuvas Transporta un komunikācijas ministrs Rokas Masiulis norādījis, ka skrejceļa rekonstrukcija neapšaubāmi kļūs par šogad lielāko, sekmīgi izpildīto projektu ne tikai Lietuvā, bet arī Eiropā.

"Skrejceļa rekonstrukcija bija ļoti nepieciešama un ir svarīga visai valstij. Mēs varam redzēt veikto darbu, kas realizēts noteiktajā laika termiņā, neskatoties uz ne vienmēr labvēlīgajiem laika apstākļiem. Kauņas lidosta ir pelnījusi pateicību par veiksmīgu palīdzības nodrošināšanu ar kolēģiem no citām lidostām. Viņi veiksmīgi tika galā ar uzticēto uzdevumu kļūt par pagaidu Lietuvas gaisa vārtiem uz pasauli," teica Masiulis.

Viļņas Starptautiskās lidostas direktors Gediminas Almantas uzsvēra milzīgo uzņēmumu un būvuzņēmēju ieguldījumu rekonstrukcijas pabeigšanā: "Man ir prieks par augsto profesionalitāti un lielajiem pūliņiem šo projektu pārvērst realitātē. Ļoti lepojos ar visām Lietuvas lidostu komandām, būvuzņēmējiem un visiem partneriem, jo kopā visi bija tik vienoti un mērķtiecīgi, kā vēl nekad."

Viļņas lidostas galvenā skrejceļa rekonstrukcijas darbi tika veikti gandrīz 19 miljonu vērtībā un tika uzsākti 14. jūlijā. Kopumā 35 dienu laikā, pilnībā slēdzot Viļņas Starptautisko lidostu, tika atjaunots skrejceļa segums, izbūvēta elektroapgādes un sakaru kabeļu kanalizācija, izveidotas jaunas lidlauka gaismu un drenāžas sistēmas, izbūvēti jauni lietus ūdens savākšanas kolektori ūdens novadīšanai no skrejceļa, vienā virzienā tika uzlabota CAT II gaismu sistēma. Skrejceļa apgaismojuma sistēmai ir izmantoti mūsdienīgākie LED gaismekļi, kas nodrošina labāku apgaismojumu, kā arī uzlabo Viļņas lidostas energoefektivitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits