Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vudvords: Kremlis privāti brīdinājis Matisu - kara gadījumā Baltijā Maskava nevilcināsies lietot kodolieročus

Nupat klajā laistajā žurnālista Boba Vudvorda grāmatā Bailes: Tramps Baltajā namā autors rakstījis, ka Krievija privāti esot draudējusi ASV aizsardzības ministram Džeimsam Matisam - gadījumā, ja bruņots konflikts starp Krieviju un NATO izceltos Baltijas valstu teritorijā, Maskava nevilcinātos pret alianses spēkiem likt lietā arī nelielas jaudas taktiskos kodolieročus, trešdien vēsta ziņu aģentūra BNS.

Vudvords grāmatā neprecizē, tieši kurš Krievijas pārstāvis un kādā kontekstā to teicis Matisam, taču raksta, ka Matiss "Krieviju uzskata par draudu ASV pastāvēšanai". 

Krievijas militārās doktrīnas pēdējā - 2014. gada - versijā noteikts, ka arī gadījumos, kad pretinieks uzbrūk tikai ar konvencionālo bruņojumu, uzbrukuma, ja tas rada "eksistenciālus draudus", atvairīšanai pieļaujama kodolieroču izmantošana, proti, Krievija ir gatava kodolieročus likt lietā pirmā.

Jāatgādina, ka vēl šogad februārī tika ziņots - Krievija Kaļiņingradā izvietojusi Iskander raķetes, kuras spējīgas nest kodolgalviņas un kuru maksimālais darbības rādiuss ir aptuveni 400 kilometri, tādējādi ierindojot šo raķeti taktisko raķešu kategorijā. Krievija uzsvēra, ka tai ir visas tiesības izvietot bruņojumu savas valsts teritorijā, bet Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma norādīja, ka "Iskander atrašanās Kaļiņingradā nav nekas fundamentāli jauns, bet svarīgi saprast, vai raķetes tiešām tiek izvietotas uz pastāvīgu palikšanu."

Top komentāri

:)
:
Diena, nu tak netaupiet uz korektoriem... kas tas par teikumu pirmajā rindkopā: "Krievija privāti esot draudējusi ASV Aizsardzības ministru Džeimsu Matisu- gadījumā....."
TEX
T
Tad jau Kremlis ir gatavs iznīcināt arī savus latviijcus...Cerams, ka pēc šāda paziņojuma tie masveidā pametīs Baltiju...
kaķim jāsmejas
k
Protams, protams, lietos kodolieročus savas Pēterburgas tiešā tuvumā. Kaķim jāsmejas. Tad jau labāk uzreiz Maskavā raut gaisā, efekts tāds pats.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits