Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Airbus var nākties pārtraukt pasaulē lielākā pasažieru aviolainera ražošanu

Lidaparātu ražotājs Airbus pavēstījis, ka varētu vairs neražot augstākās klases divu klāju laineri A380, ņemot vērā, ka pēdējo divu gadu laikā nav saņemti pasūtījumi ražot šo lidmašīnu, vēsta The Guardian.

Airbus šo gaisa kuģi sāka ražot 2007. gadā, veidojot ievērojamu konkurenci Boeing ražotajam Dreamliner, un tika reklamēta kā efektīvākā lidmašīna vidēja attāluma un tālsatiksmes lidojumiem. Tomēr Airbus solītie ekonomiskie ieguvumi ar A380 aviokompānijām sasniedzami vien tad, kad visos reisos teju pilnībā nokomplektētas un aizpildītas visas sēdvietas.

Dubajā bāzētā aviokompānija Emirates iepriekš plānoja pasūtīt Airbus A380, bet pērn novembrī nosliecās par labu 40 Boeing Dreamliner lidmašīnām. Sarunas par pasūtījuma pārskatīšanu vēl turpinās.

Airbus pārdošanas direktors Džons Līhijs atzinis, ka turpina sarunas ar Emirates, apzinoties, ka tā ir pašlaik vienīgā aviokompānija, kas var pasūtīt vismaz sešas lidmašīnas gadā astoņus līdz desmit gadus pēc kārtas.

"Ja mēs nespējam par to vienoties ar Emirates, tad mums nav citas izvēles kā slēgt šo [A380 ražošanas] programmu," viņš paskaidroja.

Pērnā gada decembrī Airbus ražošanas plānā bija 317 lidaparāta A380 pasūtījumi no 18 aviokompānijām. 222 no pasūtījumiem jau piegādāti. Pēdējais pasūtījums veikts 2016. gada janvārī un tas bija pirmais trīs gadu laikā, kopš 2013. gadā Emirates pasūtīja 50 šī modeļa lidmašīnas.

Airbus jau iepriekš uzsvēris, ka ik gadu jāīsteno vismaz sešu A380 pasūtījumi, lai šī modeļa ražošana būtu plānojama ilgtermiņā.

Šogad tiks piegādātas 12 Airbus A380 lidmašīnas, kas ir krietni mazāk nekā 2015. gadā, kad tika saražoti 27 šādi gaisa kuģi.

Top komentāri

Onslow
O
atjēgušies - 853 cilvēki vienā kritienā - sadaliet to vismaz pa 100-tam būs mazāk beigti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits