Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Azov komandieris: Smagi ievainotie karavīri no Azovstaļ evakuēti tālākai apmaiņai

No Krievijas karaspēka ielenktās Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ" smagi ievainotie ukraiņu karavīri evakuēti, lai tos vēlāk apmainītu pret krievu gūstekņiem, piektdien norādījis Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov" komandieris majors Deniss Prokopenko.

Augstākā militārā vadība deva pavēli glābt garnizona karavīru dzīvības un apturēt pilsētas aizsardzību. Par spīti smagajām kaujām, riņķa aizsardzībai un krājumu trūkumam, mēs pastāvīgi norādījām uz trim mums svarīgiem nosacījumiem - civiliedzīvotājiem, ievainotajiem un mirušajiem, raksta Prokopenko.

"Mums izdevās evakuēt civiliedzīvotājus, smagi ievainotie saņēma nepieciešamo palīdzību - viņi tika evakuēti ar sekojošu apmaiņu un nogādāšanu Ukrainas kontrolētajā teritorijā. Runājot par bojāgājušajiem varoņiem, process turpinās. Un ceru, ka tuvākajā laikā tuvinieki un visa Ukraina varēs ar godu apbedīt savus varoņus," piebildis Prokopenko, runājot par karavīru evakuācijas gaitu.

17.maijā Ukraina uzsāka operāciju karavīru glābšanai no "Azovstaļ". Taču pagaidām Ukrainas Aizsardzības ministrija neatklāj sīkāku informāciju par ievainoto Ukrainas militārpersonu evakuāciju no rūpnīcas teritorijas Mariupolē.

Krievijas mediji ziņo, ka kaujinieki nosūtīti ārstēšanai uz Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām.

Tikmēr Krievijas Valsts dome draud iekļaut "Azov" Krievijā aizliegto "teroristisko" organizāciju sarakstā, lai Mariupoles aizstāvjus varētu tiesāt.

"Azov" komandiera vietnieks Svjatoslavs Palamars video vēstījumā norādījis, ka Ukrainas aizstāvji joprojām atrodas "Azovstaļ" un operācija turpinās, bet sīkāku informāciju viņš nevarot atklāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits