Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ethiopian Airlines joprojām uzticoties Boeing

Etiopijas aviokompānija Ethiopian Airlines joprojām uzticas ASV aviobūves uzņēmumam Boeing, neskatoties uz šīs lidsabiedrības lainera Boeing 737 MAX 8 katastrofu, kurā gāja bojā 157 cilvēki un kuras dēļ daudzas valstis un aviokompānijas uz laiku apturējušas šo lidaparātu izmantošanu, pirmdien paziņoja kompānijas vadītājs Tevolde Gebremariams.

"Izteikšos skaidri, Ethiopian Airlines uzticas Boeing. Viņi bijuši mūsu partneri vairākus gadus," paziņojumā norādīja Gebremariams.

"Neskatoties uz šo traģēdiju, Boeing un Ethiopian Airlines turpinās sadarbību arī nākotnē," uzsvēra Gebremariams.

Kā ziņots, Etiopijā 10. martā avarēja Ethiopian Airlines lidmašīna Boeing 737 MAX 8 ar 157 cilvēkiem, kas visi gāja bojā. Lidmašīna bija ceļā no Etiopijas galvaspilsētas Adisabebas uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi. Pēc šīs katastrofas Ethiopian Airlines pārtrauca reisus ar visām šī modeļa lidmašīnām un to izmantošana visā pasaulē pašlaik ir pārtraukta.

Savukārt pagājušā gada oktobrī Indonēzijas aviokompānijas Lion Air lidmašīna Boeing 737 MAX 8 iegāzās Javas jūrā neilgi pēc pacelšanās no galvaspilsētas Džakartas. Aviokatastrofā gāja bojā visi 189 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Abās aviokatastrofās saskatāmas zināmas līdzības - neilgi pirms avārijas lidaparāti te strauji zaudējuši augstumu, te atkal, acīmredzami pilotiem mēģinot atgūt kontroli, augstumu atkal palielinājuši. 

Tiek pieļauts, ka problēma ir lidmašīnas vadības sistēmu programmatūrā, un Boeing sola risinājumu līdz mēneša beigām.

Top komentāri

Pipars
P
Izkatās ka lidenes kāds spēj vadīt attālināti...! Jebkurā gadījumā tas kas veic ar šādām necilvēciskām metodēm ASV aviorūpniecības statusa pazemināšanu pasaulē... spēlē ļoti augstā līmenī... Būs interesanti ar ko ASV valsts elites atbildēs... "ja vispār atbildēs" uz šo agresiju...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits